Hírek

Évekig volt filmes gettóban Keanu Reeves egy lemondott szerep miatt

Keanu Reeves nemrég a GQ magazinnak nyilatkozott, és összefüggést vélt felfedezni a Féktelenül 2. főszerepének lemondása és karrierjének alakulása közt.

Hamarosan bemutatják a John Wick-sorozat harmadik részét, mely a Parabellum alcímet kapta. Korábban kevesen gondolták volna, hogy egy film, ami Keanu Reeves főszereplésével készül még lehet sikeres és kiindulási alap folytatásokhoz. Pedig megéltünk mi már egy Mátrix-trilógiát, és Reeves maga is sok sikerfilmet tudhat maga mögött, kezdve a Bill és Ted-filmekkel a Holtponton keresztül Az ördög ügyvédjéig.

Keanu Reeves a Veszedelmes viszonyokban

Reeves nem csak akciófilmes szerepeivel vált ismertté, hiszen több nagynevű rendező is foglalkoztatta: Stephen Frears a Veszedelmes viszonyokban, Francis Ford Coppola a Drakulában, Bertolucci A kis Buddhában vagy Kenneth Branagh a Sok hűhó semmiértben. Több kosztümös, színházi adaptációban is szerepelt, ami azért is megmosolygtató, mert Reevest korántsem a színészi kvalitásai miatt kedvelik.

Mindenesetre egy Shakespeare-feldolgozás, a Hamlet színházi előadása miatt kellett lemondania a Féktelenül című 1994-es film folytatásának főszerepét. Reevest ez a film robbantotta be igazán a köztudatba: a masszívan sikeres „Drágán add az életed! – csak most buszon” történet második részét azonban már nem vállalta be.

Szerinte döntése miatt a 20th Century Fox kegyeiből hosszú időre kiesett.

Egészen a 2008-as Amikor megállt a Föld című remake-ig nem alkalmazta őt a stúdió – még a Mátrix sikere sem volt elég ahhoz, hogy Reevest visszavárják. Scott Derrickson sci-fije azonban bukásnak bizonyult, és ezt a következő Fox-projekt, a 47 ronin se tudta helyrehozni. Reevesben már nem hitt a stúdió, azóta pedig nem is láthattuk nagy stúdiófilmben.

Jason Patrickel pótolta a stúdió Keanu Reeves hiányát

Keanu Reeves azóta inkább független, kisköltségvetésű filmekben bukkan elő, mint a dán Nicolas Winding Refn Neon démonja, egy anorexiás lány történetét elmesélő To the Bone vagy a Végállomás: esküvő című szokatlan romantikus vígjáték. A John Wick második részének bevételei majdnem duplázták az elsőét, így a Lionsgate a harmadik résszel kapcsolatban is bizakodó lehet.

A legközelebbi alkalom, mikor Keanu Reevest egy nagyköltségvetésű filmben láthatjuk még nem tudott, ám hangját hallhatjuk a Toy Story 4.-ben, ahol egy kanadai kaszkadőrbabát szinkronizál majd.

A melankólia hullámvasútján – Keanu Reeves portré

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés