Hírek

Angelina Jolie és Christoph Waltz egy filmben?

Angelina Jolie és Christoph Waltz házaspárként tűnnek majd fel az Every Note Played  című adaptációban? Az STXfilms pénteki bejelentése alapján egyre valószínűbb.

A stúdió pénteken nyilatkozott a tervbe vett Every Note Played című film részleteivel kapcsolatban. A megfilmesítés alapjául szolgáló regényt az a Lise Genova jegyzi, aki a Megmaradt Alice-nek című, saját maga által kiadott regényével vált íróként ismertté. A megfilmesítés révén pedig Julianne Moore megkapta élete elő Oscar-díját.

„Izgatottan várjuk, hogy összehozzuk ezt a csapatot ehhez a mély, izgalmas és felemelő történethez”

— nyilatkozta a tervbe vett filmmel kapcsolatban az STXfilms elnöke, Adam Fogelson.

Az eredetileg neurobiológusként dolgozó Genova Every Note Played című regényének főszereplője egy világhírű zongorista, akinek a pályáját egy ALS diagnózis töri derékba. A megváltozott jövővel volt felesége segítségével néz szembe, egyben a múltba is belemerülhetnek, zátonyra futott kapcsolatuk részleteit is lehetőségük nyílik feldolgozni.

Genova válása után kezdett komolyabban az írásra koncentrálni. A Megmaradt Alice-nek 37 nyelven jelent meg. Az Every Note Played az írónő ötödik regénye, ami 2018-ban került fel a könyvesboltok polcaira.

A rendezői székkel az a Michael Sucsy szemez, akinek a neve a 2009-es Két nő egy ház révén és a 13 okom volt egyik rendezőjeként lehet ismerős sokak számára.

Waltz, aki jellemzően negatív főhősök szerepében tűnik fel a vásznon, Wes Anderson The French Dispatch című filmjében lesz majd látható, utána pedig a 2015-ös 007 Spectre – A Fantom után  ismét feltűnik Blofeldként is a vásznon. Míg Jolie-t Thenaként láthatja viszont a közönség a Marvel Örökkévalók című szuperhősfilmjében előreláthatólag 2021-ben.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya