Hírek

Éves bevételi rekordot döntött a Disney

2017 a harmadik év, melyben a Disney képes volt átlépni az ötmilliárdos álomhatárt. Idén a Thor: Ragnarökre váltott jegyek segítettek hozzá ehhez a rekordhoz.

A Disney az első stúdió, mely három egymást követő évben képes volt nemzetközi szinten ötmilliárd dollárt termelni. Nem is csoda, hiszen a vállalat hatalmas franchise-ok birtokában van. A Lucasfilm, a Marvel és a Pixar filmjei egyaránt náluk jelennek meg, emellett pedig saját produkciókat is gyártanak.

2017 tíz legtöbb bevételt hozó filmje közül négy a Disney-től került ki. Az év legnagyobb sikere A szépség és a szörnyeteg élőszereplős adaptációja, mely önmagában 1,263 milliárdos bevételt hozott. A top 10-ben még A galaxis őrzői 2. (863 m), A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (794,8 m) és a már említett Thor: Ragnarök (802 m) is helyet kapott. A Marvelnél elég nehezen tudnak mellélőni, ugyanis Thor legújabb kalandja már a nyolcadik film, mely 800 millió felett kaszál – a képregényes stúdió 17 mozifilmje közül.

A kisebb sikerek is hozzájárultak a Disney rekordjához.

A Verdák 3.-ra (385,5 m) és a Cocora (178.9) nem kapkodták el a jegyeket, így a Pixar egy aránylag gyenge évet zárt. Még a tavalyi évben bemutatott Vaiana és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet idén szerzett jövedelme is.

Az év azonban nem ért véget a Disney számára, hiszen a legnagyobb durranásukat decemberben mutatják be. A Star Wars: Az utolsó Jedik az előrejelzések szerint 200 milliós első hétvégével indul majd az USA-ban, ami 2017-ben a legjobb nyitásnak számítana. Az sem kizárt, hogy december végéig a hatmilliárdot is elérheti a stúdió.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya