Hírek

Az ötödik elemből énekel Evgenia Laguna Mága Zoltán koncertjén

az ötödik elemAz ötödik elem című kultikus film slágerének világhírű előadója, Evgenia Laguna orosz operadíva lesz Mága Zoltán hegedűművész egyik sztárvendége a 9. Budapesti Újévi Koncerten január 1-jén az Arénában.

A kultuszfilmeket alkotó világhírű rendező, Luc Besson sajátos univerzumának emlékezetes transzoperája, az Éric Serra neves komponista által jegyzett Diva Plavalaguna dala is felcsendül a teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel megrendezett újévköszöntő gálaesten.

A 9. alkalommal megrendezendő gálaest a magas nívójú produkciók mellett minden eddiginél látványosabb előadást kínál a Papp László Budapest Sportaréna 13 ezer fős közönségének. Nemcsak a látványvilágban, a színpadi díszletekben és elemekben, hanem zenei világában is megújulva, egy emlékezetes gálaműsorral köszönti Mága Zoltán a 2017-es esztendőt január elsején. A gálaesten új, egyedi hangszerelésben lesznek hallhatóak klasszikus zeneművek, emellett a Prima Primissima-díjas hegedűművész olyan produkciókkal is készül, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége. Saját szerzeményeinek debütáló előadása mellett a sztárvendégek is különleges előadásokkal, produkciókkal lepik majd meg a közönséget – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Az újévi gálaműsor sztárvendége az a földönkívüli lényt a koncerten megtestesítő operadíva lesz, akire a világhírű, Az ötödik elem című kultikus filmben a négy alapelem, a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz őrzését bízták. A különleges és egyedi hangú Diva Plavalagunát idéző, orosz származású operaénekes világsztár, Evgenia Laguna mind küllemben, mind pedig hangzásban is megidézi a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként ismert Luc Besson alkotásából ismertté vált operaénekes alakját, akit a filmben testileg Maïwenn, hangilag Inva Mula albán operaénekes keltett életre. Az ikonikus filmben ismertté vált operaperformansz kísérőzenéjét a legismertebb mozifilmek és szuperprodukciók zenéjét is komponáló César-díjas zeneszerző, Éric Serra írta, és ebben Donizetti Lammermoori Lucia című háromfelvonásos tragikus operájának egy áriarészlete is felcsendül.

Evgenia Laguna különleges hangi adottságai révén négy oktáv hangterjedelemben énekel, a klasszikus zenék, operaáriák mellett a modern feldolgozású elektronikus klasszikus orosz popzene, a keringők, a románcok és a musical előadásaival is nagy sikereket ért el. Az orosz művészeti akadémián végzett művésznőt Oroszországban a klasszikus és a modern művészetet ötvöző crossover stílus királynőjeként is emlegetik.

Mága Zoltán zenekarát, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenakart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester, a nemzet művésze vezényli, így a két Prima Primissima-díjas művész közös előadása színesíti majd a gálaestet.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött erdélyi gyermek is bekapcsolódik a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnuszéneklésébe. A hagyomány folytatásaként a Guinness-rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el, Mága Zoltán ez alkalommal is megvendégeli a közönséget a Juhász Testvérek többszörös díjnyertes vörösborával. A 9. Budapesti Újévi Koncert közönsége a Mága Zoltán műveit tartalmazó CD-t vehet át ajándékként.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com