Hírek

Ewan McGregor az új Everest sztárja

Doug Liman filmje a Mount Everest 1921-es meghódítási kísérletéről szól.

Ewan McGregor alakítja a készülő Everest főszerepét, George Mallory karakterét – írja a Variety. Az Everest Doug Liman projektje: a világ legmagasabban fekvő csúcsának 1921-es meghódítási kísérletéről szól.

Liman különleges (és sikeres) akciófilmjeiről ismert a leginkább: az övé A Bourne-rejtély és A holnap határa is. Új filmje „zsigeri élményt” ígér, ami „megragadja az Everest meghódításának izgalmát és rémületét.” Az Everest Jeffrey Archer Paths of Glory című regényén alapul, és a következőképpen foglalja össze a szinopszis:

1921. Az Everst a világ utolsó nagy, meghódítatlan kihívása. Sokan áldozták fel ép elméjüket és néhányan az életüket is a próbálkozásban, hogy feljussanak hírhedt csúcsára. A Királyi Földrajzi Társaság részéről az arrogáns Arthur Hinks (Mark Strong) George Malloryt (McGregor) szemeli ki a lehetetlen vállalkozásra. Az első világháború után hanyatló brit birodalom kétségbeesetten vágyik egy dicsőségét újra felmutató győzelemre, de Mallory és riválisa, az excentrikus ausztrál George Finch (Sam Heughan) számra az Everest kihívásának semmi köze a hazafisághoz: inkább az egyén különleges megpróbáltatásának tartják.

Alig öt-hat éve már gazdagodott a világ egy ugyanilyen című, ugyanitt játszódó filmmel: Baltasar Komárkur Everestje rendkívüli erejű film volt, amely átéreztette a nézővel a hideget, a fulladást, az erőfeszítést, a kitartás gyönyörét – és a hegy mindent felülmúló szépségét is. Doug Liman azonban még híresebb egyedi és igen erős képeiről és rendezéséről, mint Komárkur, így jó eséllyel ismét óriásvászonra kívánkozó élményben lehet majd részünk.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com