Hírek

Ewan McGregor szerint tavasszal indul az Obi-Wan Kenobi sorozat forgatása

Márciustól ismét felölti Obi-Wan Kenobi Jedi-köpenyét az előzménytrilógia színésze, Ewan McGregor.

Ewan McGregor egy brit talkshow-ban mondta el, hogy 2021. márciustól forgatják végre a régóta várt új Star Wars sorozatot, amely Obi-Wan Kenobi karakterére koncentrál – írja a Variety. A sorozatnak még nincs címe, de ahogy McGregor elmondta: „Ez az Obi-Wan Kenobi sztori, úgy tudom. Nem csak rólam szól, de elég sokat leszek benne, ami jó.

Utoljára januárban adtunk hírt arról, hogy kreatív problémák miatt egy ponton hazaküldték a forgatásról a stáb tagjait a londoni stúdióból: Hossein Amini forgatókönyv-író elhagyta a projektet, és csak áprilisban találták meg a helyére Joby Haroldot. Azután beütött a koronavírus-járvány. Természetes tehát, hogy fellobbantak a pletykák, miszerint a sorozat már sosem készül el.

A Jedi-mester karaktere az egyik legnépszerűbb a Star Wars univerzumában. Az eredeti trilógiában Alec Guinness játszotta, az újabb generációk számára azonban Ewan McGregor arcával forrt össze a név: McGregor a sokat szidott előzménytrilógia érzelmileg egyik legjobban felépített karakterét kapta, és főszerepe a trilógia egyik vezérfonala maradt végig. Azóta a hangját kölcsönözte Az ébredő erő és a Skywalker kora filmekhez.

A sorozat rendezője Deborah Chow, aki több Mandalorian epizódot is jegyez. A premierdátum egyelőre nem ismert.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya