Hírek

Ez a magyarok tíz kedvenc karácsonyi filmje

Nem meglepő módon a Drágán add az életed!, az Igazából szerelem és a Reszkessetek, betörők a dobogósak.

Beléptünk az adventi időszakba, így a Magyar Filmadatbázis összegyűjtötte, melyek a magyarok kedvenc karácsonyi filmjei. Tízezer nézői szavazat alapján a Drágán add az életed! vezeti a listát. Második helyen az Igazából szerelem áll, harmadikon pedig a Reszkessetek, betörők.

A negyedik a Klaus − A karácsony titkos története, míg az ötödik legkedveltebb karácsonyi film az Ollókezű Edward.

Érdekesség, hogy a top tíz közül öt film az ezredforduló előtt készült. Csupán három született a 2000-es években: a Holiday, a Grincs és az Igazából szerelem; és csak kettő, a Klaus és Az öt legenda 2010 után.

Csak olyan filmek kerülhettek fel, amelyek legalább 500 szavazatot kaptak a magyar nézőktől, és amelyek kötődnek is a karácsony ünnepéhez. Az első három helyezett között a tízezerből alig száz-száz szavat különbség döntött, és mindegyik film minőségét magasra is értékelték a szavazók.

Hatodik lett a Holiday Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black főszereplésével; hetedik a 2012-es Az öt legenda című animációs mese és nyolcadik helyen végzettt a Karácsonyi lidércnyomás. A Reszkessetek, betörők! 2. kilencedik; végül a 2000-es A Grincs zárja a sort tizedikként.

Címkék

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!