Hírek

Ez a rendezőnő hozza tető alá A halhatatlan gárda folytatását

Készül A halhatatlan gárda folytatása és már a rendező neve is ismert: Victoria Mahoney.

A Netflix Victoria Mahoney-t szerződtette A halhatatlan gárda folytatása rendezői feladataira, amiben visszatér Charlize Theron is.

2020 júliusában a meghalni képtelen szuperkatonák filmje komoly számokat produkált a streaming óriásnak. A Variety szerint az első négy héten 78 millióan nézték meg, ráadásul a történet is nyitva hagyta a kaput egy esetleges folytatásnak. Nem volt kérdés tehát, hogy a Netflix belevág a folytatásba. Theron mellett a színészgárda többi tagja is visszatér, köztük KiKi Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Veronica Ngo és Chiwetel Ejiofor.

A halhatatlan gárda a szuperhősfilmek útján halad, de nem veti el a sulykot a műfaj többi filmjéhez képest.

Kritikusunk azt írta a filmről, „Charlize Theron (…) zsigerből hozza Furiosa női erejét.” Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi az, amit a felállás a második részre tartogat.

Tartós tejet vegyen – A halhatatlan gárda

Az első filmet Gina Prince-Bythewood rendezte Greg Rucka képregénye alapján, de a rendezőnő egyéb elfoglaltságokra hivatkozva nem tér vissza a folytatáshoz. A választás így a Star Wars: Skywalker kora second unit rendezőjére esett. Mahoney korábban főleg sorozatepizódokat rendezett. Dolgozott a Lovecraft Country, a Te, de a Grace klinika egy-egy epizódján is. A következőkben ő fogja rendezni a Kill Them All képregény filmadaptációját is a Paramountnál.

Prince-Bythewood a második részben producer lesz Charlize Theron és többek mellett. A producerek sajtóközleményben üdvözölték Mahoney-t A halhatatlan gárda csapatában.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés