Hírek

Ez aztán a drogfilm Gary Oldmannel és Armie Hammerrel! – Crisis előzetes

Crisis-Gary-Oldman

Befutott az első előzetes a februárban érkező Crisis című thrillerhez. A főszerepekben olyan színészeket látunk, mint Gary Oldman, Armie Hammer, vagy Evangeline Lilly.

Az opioidválság közepébe csap bele Nicholas Jarecki Crisis című filmjével, amit nemcsak rendez, de ő írta a forgatókönyvet is. A Végzetes hazugságok rendezőjének új filmjében az Egyesült Államok drogproblémáit több oldalról is megközelíti.

A Crisis (egyik) főszereplője – a mostanában botrányos üzenetei miatt reflektorfényben lévő – Armie Hammer, aki egy ügynököt alakít.

Jake Kelly egy drogkereskedőt követ, aki az összekötő az USA és Kanada drogpiaca között. Útjai kereszteződnek Claire Reinmannéval (Evangeline Lilly), aki egy függőségből felgyógyuló építész. Reinmannak kisebb gondja saját addikciója, hiszen emelett próbálja felderíteni eltűnt fiát és annak droggal összefüggő titkait is. A film harmadik cselekményszála Dr. Tyrone Browerről szól (Gary Oldman), aki egy egyetemi professzor. Browernek meg kell küzdenie munkaadójával, aki egy állítólagos addikciómentes fájdalomcsillapítót kíván piacra dobni.

A filmben feltűnik továbbá Greg Kinnear, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Lily-Rose Depp és Kid Cudi is.

Az előzetes egy minden thriller elemet magán viselő filmről árulkodik, ahol a nyomozó, az áldozat és a bűnöző karakterek összecsúsznak. Az USA és Kanada határának téli tájai zord helyszínt adnak a karakterek személyes, mégis nagyívű problémáinak. Ha ez nem hozná meg az ember kedvét, akkor Gary Oldman klasszikus érzelemdúsan kiabáló karaktere miatt kötelező darab lesz.

A film forgatása 2019 februárjában indult Montrealban és Detroitban – írja a Variety. A film végül idén kerül csak a közönség elé. Az Egyesült Államokban február 26-tól mozikban mutatják be, de március 5-től már VOD szolgáltatással is elérhető lesz. Magyar bemutatóról egyelőre nincs tudomásunk.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.