Hírek

Ez aztán sztárparádé a Netflix The Guilty című filmjében

The-Guilty-Paul-Dano-Ethan-Hawke-David-Castaneda

A Netflix hatalmas A-listás színészgárdát toborzott Jake Gyllenhaal mellé a készülő The Guilty filmben.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Antoine Fuqua a Netflix számára rendezi következő filmjét, a The Guiltyt. A Mélyütés rendezője a főszerepet Jake Gyllenhaalnak adta (Pókember: Idegenben, Éjszakai ragadozók) és hatalmas sztárparádét toborzott az oldalára – írja a The Hollywood Reporter.

Ethan Hawke (Mielőtt filmek, Sráckor, Sinister), Paul Dano (Vérző olaj, Ifjúság), Riley Keough (Mad Max: A harag útja) csak a legnagyobb nevek, akik csatlakoztak a The Guilty stábjához.

Továbbá szerepel majd a filmben Az Esernyő Akadémia Diegója, David Castañeda, A nevem Dolemite-ban is szereplő Da’Vine Joy Randolph, de a Staten Island királyában játszó Bill Burr is. És ez még csak nem is a teljes lista! Peter Sarsgaard és Byron Bowers szintén szerepel a filmben.

A cselekmény szerint a The Guilty főhőse kap egy segélyhívást, és meg kell mentenie a telefonáló életét. Csak később derül ki, hogy az egyszerűnek tűnő helyzetben semmi sem az, aminek látszik. A csupán egyetlen reggelt felölelő filmben Gyllenhaal karakterének szembe kell néznie az igazsággal, hogy kiutat találjon szorult helyzetéből.

A film forgatókönyvét A törvény nevébent is megalkotó Nic Pizzolatto írja. A film alapjául pedig egy dán dráma, az azonos című, A bűnös szolgált.

Gyllenhaalt legutóbb az MCU második Pókember történetében láttuk Mysterióként, de egy rakás filmjét készítik elő. Többek között szerepelni fog a The Division című videójáték-adaptációban is.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya