Hírek

Ez lehet Wes Anderson legfurcsább filmje – Isle of Dogs előzetes

Végre bepillanthatunk a várva várt stop-motion animációba: az Isle of Dogs hamisítatlan Wes Anderson mű, és mégis teljesen más, mint minden korábbi filmje.

Elkészült az első előzetes Wes Anderson animációs filmjéhez, az Isle of Dogs-hoz. A rendező a 2009-es, két Oscar-díjra jelölt A fantasztikus Róka úr után tér vissza a műfajhoz, ám míg az felnőtteknek szóló, de mégis a színes és kalandos darab volt, az Isle of Dogs inkább tűnik elvontabb, kísérletezőbb alkotásnak.

A fakó színek, a műanyag babákat idéző emberek és a szakadt kutyák nem Andersonra vallanak, a tükörszimmetrikus, statikus beállítások és a párbeszédek viszont annál inkább.

A film Japánban játszódik, a japán kultúra és film (elsősorban Akira Kuroszava) hatása pedig letagadhatatlan. A közeli jövőbe repítő történet szerint egy kisfiú a kutyáját szeretné megtalálni egy szeméttel teli japán szigeten, amelyben egy Rex nevű másik kutya segít neki. Felsorolni is nehéz, hány sztár adja a hangját a báboknak: Edward Norton (ő lesz Rex), Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Kunichi Nomura, Harvey Keitel, Akira Ito, Akira Takayama, Koyu Rankin, Yoko Ono, Courtney B. Vance, Greta Gerwig, Frances McDormand, Bob Balaban, és Liev Schrieber.

Az Isle of Dogs jövő márciusban érkezik – alighanem ez 2018 legjobban várt animációs filmje!

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com