Hírek

Ez lehet Wes Anderson legfurcsább filmje – Isle of Dogs előzetes

Végre bepillanthatunk a várva várt stop-motion animációba: az Isle of Dogs hamisítatlan Wes Anderson mű, és mégis teljesen más, mint minden korábbi filmje.

Elkészült az első előzetes Wes Anderson animációs filmjéhez, az Isle of Dogs-hoz. A rendező a 2009-es, két Oscar-díjra jelölt A fantasztikus Róka úr után tér vissza a műfajhoz, ám míg az felnőtteknek szóló, de mégis a színes és kalandos darab volt, az Isle of Dogs inkább tűnik elvontabb, kísérletezőbb alkotásnak.

A fakó színek, a műanyag babákat idéző emberek és a szakadt kutyák nem Andersonra vallanak, a tükörszimmetrikus, statikus beállítások és a párbeszédek viszont annál inkább.

A film Japánban játszódik, a japán kultúra és film (elsősorban Akira Kuroszava) hatása pedig letagadhatatlan. A közeli jövőbe repítő történet szerint egy kisfiú a kutyáját szeretné megtalálni egy szeméttel teli japán szigeten, amelyben egy Rex nevű másik kutya segít neki. Felsorolni is nehéz, hány sztár adja a hangját a báboknak: Edward Norton (ő lesz Rex), Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Kunichi Nomura, Harvey Keitel, Akira Ito, Akira Takayama, Koyu Rankin, Yoko Ono, Courtney B. Vance, Greta Gerwig, Frances McDormand, Bob Balaban, és Liev Schrieber.

Az Isle of Dogs jövő márciusban érkezik – alighanem ez 2018 legjobban várt animációs filmje!

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya