Hírek

Ez lesz 2016 legütősebb coming-of-age filmje – Kicks előzetes

Kicks-640x360A szeptemberben mozikba kerülő Kicks előzetese alapján nagyon sokat remélhetünk: egyszerre felnőtté válás és utcai bandaháború egy 15 éves fiúval a középpontban.

Justin Tipping első nagyjátékfilmjei az idei Tribeca Filmfesztiválon már sikert aratott a kritikusok körében, sőt a Kicks vetítésével nyitották meg a fesztivált. A részben önéletrajzi ihletésű dráma egy 15 éves fiúról, Brandonról szól, aki csenevész, cseppet sem menő, de két barátjával jól elvannak az Észak-Karolinában, midnemellett pedig nagyon szeretne magának egy Air Jordans cipőt. Csakhogy nem sokkal azután, hogy végre vesz magának egyet (természetesen egy csomagtartóból), el is lopják tőle azt a környék egyik bandájának tagjai. A fiú ezután barátaival útnak indul, hogy visszaszerezze a cipőt, de útját egyre több erőszak kíséri.

A rendezőre – aki egy fél évig Rómában is tanult – saját bevallása szerint is nagy hatást gyakorolt az olasz neorealizmus, a Kicks pedig a Biciklitolvajok egyfajta modern újraértelmezésének is tekinthető, ami a szegénységet, bűnözést és a társadalmi berendezkedés hibásságát ugyanúgy megmutatja, mint Vittorio DeSica klasszikusa. Sőt, még Federico Fellini 8 és ½-jét is belecsempészte filmjébe egy álomjelenettel.

Ha ez még nem hozta mega  kedvet a Kickshez, íme a poszter és az előzetes, ami garantáltan megteszi:

kicksposter

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com