Hírek

Ez lesz a John Wick sorozatban! – The Continental részletek

Chad Stahelski, a John Wick franchise megalkotója néhány részlettel szolgált a készülő The Continental sorozatról.

Jó ideje semmi hír nem érkezett a készülő John Wick előzménysorozatról, a The Continentalról. Mostanáig! A kaszkadőr-koordinátorból lett az egész John Wick franchise-t maga mögött tudó rendező Chad Stahelski elárult néhány részletet a sorozatról.

Stahelski egy interjúban leszögezte, hogy a tévésorozat teljesen elkülönül a filmektől, de ugyanabban a világban játszódik. A sorozatban producerként jelen lévő filmkészítő, aki a tervek szerint az első epizódot maga rendezi, elég ködösen úgy fogalmazott, hogy „a sorozat szerkezete más lesz és más nézőpontból közelít a karakterekhez.” A Collider értelmezésében ez azt jelenti, hogy a sorozat nagyobb időszakaszt fog lefedni, mint a filmek és kissé más idősíkon is jár majd. A rendező szerint „a sorozat a világ mélységét mutatja, nem csak a bérgyilkosokat, de mindent, ami körülöttük van. Eredettörténetet látunk majd néhány filmes karakterről is.”

Neon démon – John Wick: 3. felvonás – Parabellum

Sajnos Stahelski azt elhallgatta, milyen karakterek fognak eredettörténetet kapni a The Continentalban, de kezdetnek ez sem rossz! Kézenfekvő lenne Ian McShane karaktere, azaz Winston, akivel összerúgja a port John Wick a második részben, mivel ő a tulajdonosa a New York-i Continental szállodának. További ötlet, hogy a rejtélyes portás, Charon (Lance Reddick) kapjon nagyobb figyelmet. A filmekben egyre nagyobb játékidőt kapott (nem hiába), számos történettel szolgálhat a saját és a hotel múltját illetően. Bárhogyan is mélyítse a The Continental a John Wick világot, a rajongókat valószínűleg megvették. Ha pedig a hangulat az első felvonáséhoz fog hasonlítani, akkor nem fogunk csalódni! Az első film legnagyobb erénye volt, hogy a felszín alatt megvillantotta egy bérgyilkos-társadalom mindennapjait.

A The Continental már több éve a köztudatban lebeg, sajnos még mindig nem világos, hogy pontosan hol is tart a projekt.

Így az sem biztos, hogy a Lionsgate tévéstúdiójából mikor kerül a nézők elé, vagyis a premier a 2021. május 21-i John Wick 4 bemutatója után közvetlenül lesz-e. A további részletek mellett tűkön ülve várjuk a fotókat is a sorozatból, remélhetőleg rövidesen azok is érkeznek majd.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya