Hírek

Ez lesz az eddigi legfurább Wes Anderson-film? – The French Dispatch előzetes

francia kiadás
The French Dispatch

A bogaras rendező ezúttal múlt századi amerikai újságírók francia kalandjait meséli el sztárok garmadájának közreműködésével.


Hirdetés

Miután A Grand Budapest Hotellel világhírűvé vált, Wes Anderson tett egy kitérőt az animáció világába (Kutyák szigete), most azonban visszatért az élőszereplős filmekhez – és hozta magával sztárok tucatjait. Visszatérő kedvencei (Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Adrian Brody, Frances McDormand) mellett az andersoni világban még járatlan arcok is megjelennek a The French Dispatchben. Az újak közül Timothee Chalamet kapja a legnagyobb teret, de rajta kívül fontos szerepben láthatjuk majd Lea Seydoux-t, Elizabeth Mosst és Benicio del Torót is. És akkor még nem említettük Liev Schreibert, Edward Nortont, Jason Schwartzmant, Willlem Dafoe-t, Saoirse Ronant, Chritoph Waltzot és Angelica Hustont, akik mind kapnak egy kisebb-nagyobb szerepet a filmben.

A színészek közül Elizabeth Moss nyilatkozott a tavalyi forgatásról az IndieWire-nek.

„Szürreális volt az egész”

– mondta a színésznő – „két napot forgattam Franciaországban, és konkrétan mindenki úgy nézett ki, mint egy Wes Anderson film szereplője, beleértve magát a rendezőt is.”

A történetből speciel nem sok minden derül az előzetesből, de éppenséggel A Grand Budapest Hotelben sem a csavaros sztori volt a lényeg. Hanem a hangulat. És ez a Wes Anderson-i jellegzetes világ a The French Dispatch-ben ismét rendkívül erős, ráadásul a film a szokásos pasztellszínek mellett itt-ott fekete-fehérre vált. Kérdés, ennek milyen jelentősége lesz a történetben.

A film amerikai bemutatója már ismert: július 24-én debütál a tengerentúlon. A dátum azt sejteti, hogy a világpremier Cannes-ban lesz, ahol utoljára 2012-ben versenyzett a rendező a Holdfény királysággal. Akkor díj nélkül távozott a direktor, reméljük, idén diadalt arat majd. Mi szurkolunk neki ezúton is!

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés