Hírek

Ez volt Angelina Jolie életének legnehezebb feladata

angelinajolieAz előzetes alapján spielbergi minőséget emlegetnek Angelia Jolie új rendezése, az Unbroken kapcsán. A színésznő most elárulta, az volt élete legnehezebb feladata, hogy meggyőzze a stúdiófőnököket, érdemes rábízni a szuperprodukciót.

Angelina ugyanis korábban csak egy filmet rendezett, a részben Magyarországon forgatott A vér és méz földjént, és nem divat Hollywoodban, hogy másodjára mindjárt egy bestsellerből készítendő százmilliós produkciót adjanak oda valakinek. „Ennél nehezebb dolgom még életemben nem” – mondja a rendező. – Több órát telefonáltam ide meg oda, mire sikerült elérnem, hogy tarthassak egy prezentációt, hogyan képzelem el a filmet. Nyomtattam egy csomó képet az internetről, nagy kartonlapokra ragasztgattam őket, hogy ábrázoljam velük a cselekményt, aztán az egészet bevágtam egy bazi nagy szemeteszsákba, és elcuccoltam vele a Universal stúdióba. A tüdőm majd leszakadt, mire előadtam a koncepciómat, de meggyőztem a főnököket!”

Az Unbroken Louis Zamperini olimpikon hihetetlen történetét meséli el. Az élsportoló a második világháborúban egy bombázón teljesített szolgálatot. Gépét lelőtték a Csendes-óceán felett, társaival hat hétig hánykolódott a vízen. Japán hadifogságba került, ahol embertelen kínzásokat kellett kiállnia, de mindent túlélt, mert megtörhetetlennek bizonyult.

Unbroken – hazai bemutató: 2015. január

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com