Hírek

Ezeket a klasszikusokat vetítik idén a cannes-i tengerparton

A Cannes-i Filmfesztivál bejelentette a tavaly indított Cinema de la Plage nevű szekciójának programját, mely főként restaurált filmklasszikusokból és kultuszfilmekből áll, de néhány film premierjét is itt tartják – írja a Variety.

A rendezvény ezen része mindenki előtt nyitva áll, a belépés pedig ingyenes, a vetítések a tengerparton fognak zajlani esténként. A hivatalos versenylista mellett futó filmek közt olyanok szerepelnek, mint az idén 50 éves A keresztapa, a 40 éves E.T. és a fesztivál idei plakátját ihlető Truman Show, Jim Carrey-vel.

Vetítik még Rob Reiner 1984-es A turné (This Is Spinal Tap) című filmjét, a Farkasok szövetsége című filmet Christophe Gans rendezésében, Régis Wargnier Kelet-nyugat című filmjét és a Majom a télben-t Henri Verneuil rendezésében, Jean Gabin-nel és Jean-Paul Belmondóval a főszerepben. A legtöbb filmet az alkotók vagy más vendégek is elkísérik.

Az egyetlen film, aminek idén a Cinema de la Plage-on lesz a világpremierje, a Save Our School címet viseli, a rendezői Carine May és Hakim Zouhani. A vetítésen jelen lesznek a film készítői és szereplői: Anaïde Rozam, Sérigne M’Baye, Gilbert Melki, Sébastien Chassagne és Mourad Boudaoud.

Baz Luhrmann-nek, akinek az Elvis című filmjét is vetítik Cannes-ban, az első rendezői munkája, a Kötelező táncok szerepel ebben a válogatásban. Emellett látható lesz az 1952-es Királylány a feleségem is Christian-Jaque rendezésében, az utolsó vetítés pedig ebben a szekcióban ironikus módon a közelmúltban elhunyt Peter Bogdanovich Az utolsó mozielőadása lesz.

A 75. Cannes-i Filmfesztivál május 17. és 28. között kerül megrendezésre.

A cikk a Filmtekercs.hu gyakornoki programjának keretében készült.

Vörös László

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com