Hírek

Ezeket a magyar filmeket láthatjuk még idén a moziban

Hab-Kerekes-Vica
Kerekes Vica édes romkomja, a Hab már a héten érkezik

Rekordszámú magyar filmmel érkezik 2020 második fele a mozikban: lesznek itt romkomok, történelmi dokumentumfilm, fesztiválokat megjárt drámák és egy különleges horror is.

Noha 2020 finoman sem volt a mozizás éve, a koronavírus miatt megannyi premier csúszott/csúszik és minden filmforgatás leállt, az ősz és a tél tartogat egy kis vigaszt számunkra. Ha miden jól megy és a mozik is nyitva maradnak az év végéig, akkor számos izgalmas hazai produkcióra készülhetünk még idén. Lássuk, hogy a korábban bemutatott Patthelyzet és a Pesti balhé után milyen további magyar filmek várnak ránk a mozikban!

Hab (r: Lakos Nóra)

Az év legédesebb vígjátékaként hirdetik a Kerekes Vica főszereplésével érkező romkomot, amelyben egy cukrászlány sütiboltja az anyagi csőd szélén áll. Hogy megmentse az életét jelentő helyet, a főszereplő benevez egy családoknak meghirdetett versenyre, amihez felbérel magának egy vőlegényt (Mátray László). Könnyed és humoros filmnek ígérkezik a Hab, meseszép süteményekkel kiegészítve.
Premier szeptember 10.

Nincs parancs! (r: Szalay Péter)

1989-et idézi meg a nézőknek ez az igényes történelmi dokumentumfilm, amely egy magyar és egy német határőr történetén keresztül mutatja be a sorsfordító eseményeket.
Premier szeptember 17.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (r: Horvát Lili)

Végre hozzánk is eljut Horvát fesztiválokat megjárt, különleges romantikus alkotása. Velence és Torontó után mi is megnézhetjük, ahogy egy nő életében teljesen összecsúszik a valóság és a képzelet, amikor szerelembe esik, de a férfi azt állítja, soha életében nem találkozott vele. Főszerepben Stork Natasa és Bodó Viktor.
Premier szeptember 24.

Éden (r: Kocsis Ágnes)

A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült egyedi szerelmi történet egy olyan nőről (Lana Baric) szól, aki a világ minden olyan elemére allergiás, amelyet a modern kori embernek igencsak nehéz elkerülnie (pl. szennyezett levegő, rádióhullámok, kémiai anyagok). Az elzártan élő nőt egy nap meglátogatja egy pszichiáter, hogy segítsen neki.
Premier október 15.

Toxikoma (r: Herendi Gábor)

Szabó Győző azonos című önéletrajzi írása alapján készült el ez a dráma függőségről és barátságról. Szabó és Csernus Imre pszichiáter kapcsolatát mutatja be a film, amelyben két nagyon erős személyiség csap össze. A főszerepben Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya.
Premier október 22.

Becsúszó szerelem (r: Nagy Viktor Oszkár)

Nagy alkotása a focidrukkerek világába vezeti be a nézőt, ahol kimondatlan szabályok uralják az ultrákat. Amikor Gyula és felesége rájönnek, hogy nem lehet saját gyermekük, egy roma lány, Lüszi babáját szeretnék magukhoz venni. Mindezt úgy, hogy titkolni kell a helyzetet a barátok elől. Több fontos témát is boncolgat tehát a film, amely azért megpróbál könnyed maradni. Főszerepben Ötvös András és Gombó Viola Lotti.
Premier november 12.

Hét kis véletlen (r: Gothár Péter)

Gothártól megszokhattuk, hogy mindig újítani próbálja a filmes formákat, átalakítani vagy felfrissíteni a konvencionális megoldásokat. Legújabb alkotása sem tér el ettől, amelyben rendhagyó vizuális és zenei világ vár a nézőkre az SZFE tanítványainak közreműködésével. A mű hét családi véletlent mutat majd be.
Premier november 26.

A béke követei (r: Babos Tamás és Kálomista László Tamás)

Az érkező dokumentum-játékfilm a trianoni Magyar Békedelegáció munkáját mutatja be száz év távlatából. Archív felvételek vegyülnek interjúkkal és dramatizált jelenetekkel, hogy megosszák a magyar történelem egyik fontos szeletét a nézőkkel.
Premier december 1.

Így vagy tökéletes (r: Varsics Péter)

Béres Márta és Fekete Ernő főszereplésével érkezik egy újabb romkom, amelyben egy ezoterikus könyveket író nő és egy bukott és kiégett író-szépfiú viharos kapcsolata elevenedik meg. Hazugságok, félreértések és a mai Budapest adja a történet velejét.
Premier december 3.

Post mortem (r: Bergendy Péter)

Különleges zsánerkeverékkel készül az év végére Bergendy Péter rendező. Az I. világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódó drámai horror-thriller egy igazi kísértetsztori lesz. Klem Viktor és Hais Fruzsina, valamint Schell Judit alakítják a kies kis magyar faluban zajló hátborzongató történet főbb szerepeit.

Pontos premier egyelőre nincsen, de a filmet nagy valószínűséggel még idén láthatjuk a moziban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés