Hírek

Ezektől a sorozatoktól búcsúzunk 2021-ben

Több közönségkedvenc sorozat is a végéhez ér idén: lássuk hát, mely kisképernyős alkotásoknak intünk búcsút 2021-ben.

Újabb aranykorát éri a sorozatok világa: mára a Netflix mellett komoly streaming versenyző lett az Amazon, az HBO és az Apple filmtára is számos egyéb platform mellett. Mindez pedig gyakorlatilag követhetetlen mennyiségű alkotást vonz maga után. Nem is könnyű eligazodni ezek között, ahogy a szériadarálás pszichológiai háttere sem egyértelmű. Minderről tavaly egy szuper magyar könyv is érkezett:

Sorozatok és más drogok – Zsolnai György: Spoiler 

Az biztos, hogy a sorozatok mozgása állandó: tonnaszámra érkeznek az újoncok, miközben évről-évre elköszönünk egyes daraboktól. A 2021-es év 25 legjelentősebb folytatását már összeszedtük, most pedig lássuk, mely sorozatok érnek véget az év során.

 

Halott vagy

A Netflix a 3. évaddal lezárja Jen (Christina Applegate) és Judy (Linda Cardellini) titkokkal, megbánással és borral teli történetét. Noha a sorozat kiemelkedően sikeres volt, a 2. évad végére annyit csavartak már mindenen, hogy nehéz lenne újabb két-három évadot ráhúzni a két barátnő aktuális helyzetére. A gyásszal, a lelkiismerettel és a barátsággal komolyan, mégis szórakoztatóan foglalkozó alkotás Liz Feldmantól érkezett hozzánk és idén véget is ér.

Lucifer

Az igazi közönségkedvenc sorozat egyszer már túlélte, hogy idő előtt elkaszálják, így a rajongók nagy örömére anno a 4., sőt mostanra már az 5. évad is megjelent az alkotáshoz. Utóbbi ugyan új részekkel érkezik idén, de mellette egy 6., most már tényleg befejező évadot is kapunk. Az ördög és a detektív romantikus fantasy-krimije Tom Ellis és Lauren German tolmácsolásában folytatódik.

Better Call Saul

A Totál szívásból is megismert Jimmy McGill (Bob Odenkirk) karaktere még 2015-ben kapott saját sorozatot. Most számtalan rangos jelölést, illetve korábbi 5 évadot követően most a 6. felvonással búcsúzik a jól ismert ügyvéd.

Az Úr sötét anyagai

Philip Pullman trilógiájának a feldolgozása is a végéhez közeledik. Az HBO és a BBC közös projektje a 20. század egyik legjelentősebb young adult-fantasy darabját ültette képernyőre olyan sztárokkal, mint James McAvoy, Ruth Wilson, Andrew Scott és persze a főszerepekben található két fiatal, Dafne Keen és Amir Wilson. A párhuzamos világokon átívelő és aranyos CGI állatkákkal színesített történet a 3. évaddal zárja le Lyra és Will útját.

A nagy pénzrablás

A Netflix egyik legsikeresebb alkotása a spanyol bankrablós akció-krimije, amely izgalmas és csavaros fordulatokkal nyerte meg magának a nézőket. Álex Pena darabja immáron az 5. évadához ér, amellyel egyben el is búcsúzik tőlünk. A főbb szerepekben Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Jaime Lorente és Pedro Alonso.

Grace és Frankie

Egészen a 7. évadig menetelt Jane Fonda és Lily Tomlin vígjátéksorozata, amelyben két olyan nőt alakítanak, akiknek férjei épp egymással léptek le. Az elhagyott nők élete pedig egyik napról a másikra teljesen megváltozik. Vicces és bájos a Jóbarátokért is felelős Marta Kauffman és Howard J. Morris alkotása.

A Kominsky-módszer

Utolsó évadára készül Michael Douglas és Alan Arkin is, akik egy szívet melengető dramedy-ben mutatják meg, milyen is az élet 70 felett Hollywoodban. A Golden Globe-díjas sorozat 3. évadával zárja le a két férfi történetét, akiknek hivatásuk látszólag a sírig kitart.

 

Ezek mellett záró évadhoz ér a rasszizmussal foglalkozó Dear White People, a William H. Macy vezette furcsa család sztorija, a Shameless: Szégyentelenek, valamint a Több, mint normális is, amelyben egy autizmus felé hajló tini srác mindennapjait követhetjük nyomon.

Ugyancsak búcsúzik a Bosch, a Goliath, a Conan, a The Expanse, a Lost in Space – Elveszve az űrben, a Superstore, a Supergirl és a Van Helsing is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com