Hírek

Ezért nem lesz trilógia A rajtaütésből

Gareth Evans rendezőnek nincs szándéka visszatérni A rajtaütés című filmsorozatához egy újabb körre – a rajongók legnagyobb sajnálatára.

Rendkívül előremutató volt az, amit Gareth Evans rendező indonéz harcművészekkel véghezvitt. Letette az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb akciófilmjét az egy épületben játszódó A rajtaütéssel. Nyers, kegyetlenül erőszakos és igazán lendületes élmény volt: minden akciófilmrajongó álma. Majd lépett egy szintet és egy 150 perces gengszterdrámát kanyarított sztoriként a továbbra is észveszejtő akciók mellé: ebből lett A rajtaütés 2.

The Raid 2.
A rajtaütés 2.

Hamarosan érkezik a rendező új filmje, az Apostle, ennek reklámkörútján pedig megkérdezték, mit gondol a sorozat folytatásáról. Evans azonban nem lelkesedett annyira, mint szerették volna. „Ez a két film hihetetlen volt számomra, de nem akartam ezeknél megállni. Nem akarok örökké A rajtaütés-filmeket csinálni.

Akárhányszor visszatértem a gondolathoz, egyre kevésbé érdekelt. Szerintem jól zártuk le a második résszel, és nem hiszem, hogy szükséges a folytatás.”

Később azzal folytatta, hogy „Volt idő, mikor meg akartam csinálni a harmadik részt. Teljesen ki volt találva, de már eltelt annyi idő, hogy ne igazán akarjam újra elővenni. Néha túl sok lehet a jóból.”

Evans tehát a csúcson akarta abbahagyni a sorozatot, így csak egyet tehetünk: várhatjuk következő produkcióját, az Apostle-t. A kosztümös horror október 12-én érkezik a Netflixre.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya