Hírek

Ezt a tíz filmet várják a magyarok a legjobban

A Dűne második részére kíváncsiak a legtöbben, az összes film franchise vagy folytatás.

Mely filmekre legkíváncsibbak a magyar nézők 2024 elején? A sorrendet a mafab.hu állította össze, az alapján, hogy közel százezer adatlapmegnyitás során a hazai nézők mely címekre kerestek rá a legtöbben.

Ennek tükrében a február 29-én debütáló Dűne: Második részt várják a legtöbben − írja a sajtóközlemény. Miután Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült, a pusztaságban bujkál egy titokzatos nomád nép, a fremenek között. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, de döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét.

Második helyen a Deadpool 3. áll. A Marvel első 18-pluszos nagyjátékfilmjében visszatér Ryan Reynolds és Hugh Jackman is ott lesz Rozsomák szerepében. A Shawn Levy rendezésében készülő film várhatóan 2024. július végén kerül a mozikba.

Dobogós a Sega videójátéka alapján készült Sonic a sündisznó 3., melynek bemutatóját december 26-ára ígérik. Az előző rész végén a Shadow által megmentett Maria Robotnikot születése után elfogták. Vélhetően innen veszi fel a történet fonalat az új film.

Októberre várható a negyedik helyen végzett Joker 2. A rendezői székben ismét Todd Phillips ül. A 2019-es Joker zenés folytatásában visszatér Joaquin Phoenix, és Harley Quinn karaktere is benne lesz az új filmben, akit Lady Gaga alakít majd.

Az ötödik legjobban várt film a Furiosa: Történet a Mad Maxből. A várhatóan május végi bemutató a Mad Max: A harag útjánál 45 évvel korábban játszódik és Charlize Theron karakterét új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja majd.

A lista hatodik helyén a Gladiátor 2. áll. Ridley Scott új filmjének főszereplője Paul Mescal: ő játssza Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) és Maximus (Russell Crowe) fiát. A Gladiátor 2. előreláthatólag november 22-én kerül a mozikba. A hetedik a november 8-án a mozikba kerülő Venom 3. A főszereplő Tom Hardy és Kelly Marcel által írt forgatókönyvből készült film Kelly Marcel rendezői debütálása is egyben. A nyolcadik helyen Tim Burton 1988-as horrorvígjátékának folytatása, a Beetlejuice 2. végzett, melyben felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat. A tervek szerint szeptemberben debütáló filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Willem Dafoe, Winona Ryder, Michael Keaton Monica Bellucci és Jenna Ortega.

Kilencedik lett a júniusra ígért Bad Boys 4., melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3 − Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil El Arbi és Bilall Fallah foglalja el. Végül bekerült még a top tízbe az áprilisban a mozikba érkező Godzilla x Kong: Az Új Birodalom.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com