Hírek

John Krasinski-val készül a Jack Ryan sorozat – Itt a Tom Clancy’s Jack Ryan előzetese

13 óra: Bengázi titkos katonái (2016)

Tom Clancy ikonikus főhősének szerepét ezúttal John Krasinski-ra osztották. Az Amazon sorozat 8 epizódot számláló első évadára még várni kell, de addig is itt a Jack Ryan korrekt, de kicsit tucat előzetese. Pontosan olyan, amilyennek gondolod.

John Krasinski olyan színészek után bújik Jack Ryan bőrébe, mint Alec Baldwin (Vadászat a Vörös Októberre), Harrison Ford (Férfias játékok, Végveszélyben), Ben Affleck (A rettegés arénája) és Chris Pine (Jack Ryan: Árnyékügynök). A legutolsó mozifilm 2014-ben jött ki, az Amazon sorozata pedig néhány évvel később veszi fel a fonalat Ryan életében. Az ügynök nyilván ezúttal is beleszalad valami hatalmas terrorveszélybe és megmenti a világot.

Tom Clancy eredeti regényeire alapozva, de nem szorosan azt feldolgozva készíti el a sorozatot Carlton Cuse és Graham Roland. Krasinski mellett láthatjuk még Ali Suliman-t, Wendell Pierce-t, Karim Zein-t és Nadia Affolter-t is.

A sorozat egyébként hivatalosan Tom Clancy’s Jack Ryan címen fut, de az egyszerűség kedvéért mindenki csak Jack Ryan-ként beszél róla. Alább az egyébként teljesen korrekt előzetes, bár a világítással és a fényeléssel nem ártana csínján bánni egy katonai elemekre építő sorozatban. Hogy végül sikerült-e friss vért önteni a történetbe, vagy ismét csak egy tucat alkotást kapunk, majd kiderül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés