Hírek

Ezúttal Luc Besson készít filmet Drakuláról

A francia rendező ráadásul Caleb Landry Jones és Christoph Waltz segítségével kelti ismét életre a klasszikus vámpír történetét. Készülőben a Dracula.

A filmtörténet során számtalan alkalommal került már a vászonra Drakula figurája és nagyon úgy tűnik, hogy továbbra sincs megállás. Míg tavaly Nicolas Cages bújt Bram Stoker világhírű karakterének bőrébe a Renfield kapcsán, addig idén Robert Eggers rendezőtől látjuk majd az eredeti regény egyik legikonikusabb adaptációjának remake-jét. Érkezik ugyanis az új Nosferatu, amely lazábban ugyan, de Stoker alkotásából meríti a főbb elemeket.

Az ötödik elem, a Léon, a profi és a Lucy rendezője, Luc Besson pedig arról gondoskodik, hogy az elkövetkező évek se peregjenek le Drakula-film nélkül.

Az alkotó a címszerepre Caleb Landy Jones-t szemelte ki, akivel korábban a Dogman – A kutyák ura kapcsán dolgozott együtt. A film a tavalyi Velencei Filmfesztiválon igen csak nagy sikert aratott és több jelölést is hozott a rendezőnek. Jones mellett pedig biztos, hogy szerepelni fog a filmben Christoph Waltz is, habár egyelőre az ő figuráját titok övezi.

A friss verzió a 15. századba vezeti be majd a nézőket: itt ismerkedünk meg Vladimir herceggel, aki felesége halálát követően vámpírrá változik. A 19. században találkozunk vele ismét Londonban, ahol felesége hasonmását meglátva, teljesen a nő meghódításának rabjává válik.

A filmet a javában futó EFM (European Film Market) keretein belül hirdeti a Kinology.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com