Hírek

Fassbender lesz Harry Hole?

michael_fassbender_black_and_white_wallpaper-other Leonardo DiCaprio után ezúttal Michael Fassbender neve merült fel, mint főszereplőjelölt Jo Nesbø (egyik) legjobb Harry Hole könyvének filmadaptációjában – írja a variety.com.


Hirdetés

A hír, hogy film készül a legismertebb skandináv krimiíró, a norvég Jo Nesbø egyik legjobb Harry Hole könyvéből, a Hóemberből, már jó ideje izgalomban tartja a krimi és a filmek szerelmeseit is. A rendező már egy ideje biztos: Tomas Alfredson (Suszter, szabó, baka, kém) készíti el a művet a Universal és a Working Title koprodukciójában. Ami azonban eddig nyitott volt, az maga a főszereplő, a morcos, különc, de kiváló nyomozó, Harry Hole megformálója. Egészen mostanáig.

Bár az első hírek felröppenésekor Leonardo DiCaprio nevét is rebesgették, a legújabb információk szerint a legközelebb Macbethként és Steve Jobsként látható Michael Fassbender kapja az oslói rendőr szerepét.

A készülő adaptáció forgatókönyvét Soren Sveistrup írja a Hóember alapján. A film producerei Tim Bevan, Eric Fellner és Piodor Gustafsson lesznek, míg executive producerként maga Jo Nesbø és Martin Scorsese is dolgozik majd a projekten.

A Hóember a Harry Hole-regények eddig tíz részes sorozatának hetedik része, így kissé kérdéses, miért is ezzel kezdik az alkotók, hiszen a könyvek hatalmas sikere alapján akár egy hosszabb távú vállalkozást is elbírna a történet. Arról nem is beszélve, hogy bár nem szorosan, de egyes szálaiban kapcsolódnak a könyvek, megnehezítve ezzel a karakterek és a történések hiteles átadását és könnyebb követhetőségét. És bár kiemelkedő és valóban a legizgalmasabb darabja ez a szériának, mégis hiányérzetet hagyhat a többi könyv mellőzése az igazi rajongókban. A sorozatról és az íróról itt olvashattok bővebben.

Hogy végül valóban az ír szupersztár formálja-e meg a norvég nyomozót, vagy a filmiparban oly gyakori változások még előttünk állnak-e, nem tudni. Személy szerint elégedett lennék egy Fassbender alakította Harry Hole-lal, hiszen a kiállás, az alkat és az a laza romlottság, ami egyszerre vonzó és taszító is, mind megvan a kivételes tehetségű színészben. Na, de azért várjuk ki a végét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.