Hírek

Fatih Akin rendezi a Tűzgyújtó adaptációját

Stephen King klasszikus sci-fi thrillerének ez lesz a második filmes feldolgozása.

Fatih Akin, a Sötétben és a Fallal szemben rendezője készítheti a Tűzgyújtó adaptációját – írja a Variety. A Tűzgyújtó egy fiatal lányról szól, aki pirokinetikus képességeket fejleszt ki, majd egy titkos kormányügynökség elrabolja, hogy fegyverként használja fel az adottságát.

A film forgatókönyvét Scott Teems írja. A film egyik producere Jason Blum lesz, aki az utóbbi időben M. Night Shyamalan filmje, a Széttörve, illetve az Oscar-díjas Tűnj el! producere is volt. Martha de Laurentiis, aki már az 1984-es adaptáción is dolgozott (amelyben Drew Barrymore alakította a fiatal lányt) most executive producerként segíti a munkát.

Az Az kiemelkedő sikere után minden stúdió Stephen King-adaptációkra les. Az Aznak már készül a második része, a Paramount a Kedvencek temetőjén dolgozik, a Warner Bros. pedig a Ragyogás folytatásán, az Álom doktoron Ewan McGregor főszereplésével.

Szintén friss hír, hogy utóbbiban Rebecca Ferguson is játszani fog.

A Tűzgyújtót a Universal fejleszti már egy ideje, és úgy néz ki, most elérkezettnek látták az időt, hogy felgyorsítsák a munkálatokat.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés