Hírek

Akkor idén nem lesz karácsony se? — Fatman előzetes

A Mel Gibson által alakított Mikulás irtó nagy bajban van, mert egy csalódott gyerek ki szeretné vonni a forgalomból. Megérkezett a Fatman előzetese.

A Mikulás már több alkalommal jelent meg szánalmas köntösben a vásznon, minden bizonnyal azért, mert a Télapó lényegében minden gyerek szemében az egyik legmenőbb és legvarázslatosabb figura, aki ideális esetben a legjobb ajándékokat hozza, rengeteg sütit eszik és helyrerakja a családi konfliktusokat.

Érthető, ha ez a mindmáig töretlen népszerűség és idill sokakat késztet arra, hogy a Mikulás sötét oldaláról fessenek képet.

Így lényegében szinte minden történt már vele a vásznon. Tim Allen alakításában volt már elfuserált hétvégi apuka, de elég csak Tapló télapó című bűnügyi vígjátékra gondolni, ahol Billy Bob Thornton húzta rá a vizes lepedőt az alakjára, hogy a Karácsonyi lidércnyomást, ahol elrabolták, ne is említsem! A sort hosszan lehetne folytatni. Most pedig ismét eggyel bővül a sötét oldalt megmutató filmek listája.

Abban a pillanatban, hogy a Mikulást Mel Gibson alakítja, nyilvánvaló, hogy nagyon nagy problémákkal néz majd szembe a Fatmanban. Ez nem a porcukrot szitáló mese lesz kis csilingelő csengőkkel a háttérben. Az előzetes ilyesmit nem is ígér.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen újdonsággal szolgál majd ez az újabb kifordított gyerekmese, amiben a legnagyobb gengszter egy hisztis kisfiú, aki nem azt kapta ajándékba, amit szeretett volna.

Az aktuális társadalmi jelenségeken való élcelődést a jelek szerint élesre köszörülte a filmet rendező Esholm és Ian Nels.

Az Chance Hurstfield által alakított kisfiú, Billy Wenan konkrétan felbéreli a Walton Goggins által alakított Skinny man fedőnevű bérgyilkost, hogy likvidálja a Mikulást, aki első pillantásra egyébként tényleg elég lehangoló ajándékot vitt neki.

Nem, ez nem az a film, ami a szokásos rossz gyerek, jó gyerek kérdéskörön lamentál.

Más szempontból, a rossz gyerek témakört, úgy tűnik, nagyon is körbejárja. Tényleg egy elég komoly akcióhátteret adtak a tündérmeséhez. A szokatlan kombináció pedig akár egy érdekes filmet is eredményezhet. A film novemberben 17-én kap majd VOD-premiert.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com