Hírek

Február 27-én startol a Birmingham bandája utolsó évada

Február 27-én indul útjára a BBC díjnyertes szériájának, a Birmingham bandájának (Peaky Blinders) hatodik, egyben utolsó évada. 

Február 27-én, angol idő szerint este kilenc órakor a BBC One csatornán startol a kosztümös gengsztersaga befejező etapja – jelentette be hivatalosan a csatorna egy 12 méteres falfestmény közvetítésével a kitalált Shelby klán otthonában, Birminghamben.

A hat epizódos záró évadot Anglián kívül a Netflix streaming szolgáltató vetíti, de hogy mikortól, azt még nem tudni – feltehetően miután az utolsó epizód is lement a szigetországban. 

A múlt hónapban bemutatott trailer tanúsága szerint biztosak lehetünk a sorozatot producerként is jegyző Cillian Murphy visszatérésében Tommy Shelby szerepében, de számíthatunk Tom Hardy, Paul Anderson, Finn Cole, Anya Taylor-Joy és Sophie Rundle feltűnésére is.

„Peaky visszatér, méghozzá nagy csinadrattával. A koronavírus-járvány miatti késés után a családot nagy veszélyben találjuk, és a tét soha nem volt nagyobb. Hisszük, hogy ez lesz a legjobb évad az összes közül, és biztosak vagyunk benne, hogy a csodás rajongóink imádni fogják. Míg a tévésorozat a végéhez közeledik, a történet más formában folytatódni fog” – nyilatkozta a közelgő évad kapcsán Steven Knight kreátor felvillantva egy közelgő film reményét. A sorozatot íróként jegyző Knight mellett visszatér Anthony Byrne rendező is, aki az ötödik évadban végzett munkájával nagy elismerést vívott ki magának. 

A Birmingham bandája 2013-ban a BBC Two-n indult hódító útjára, negyedik évadjával elnyerte a legjobb drámasorozat BAFTA-díját. Ezt követően költözött a BBC One-ra, ahol több, mint hétmillióan követték a család történetét.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!