Hírek

Februárban érkezik Roland Emmerich nagyszabású filmje, a Moonfall

Moonfall_Halle-Berry-John-Bradley-Patrick-Wilson

Roland Emmerich a katasztrófafilmek és sci-fik nagy kedvelője 2022-ben is egy hatalmas méretű világvége filmet mutat majd be, melyben ezúttal a Hold és egy ötven éve homályban tartott titok okozza majd milliók vesztét.

Roland Emmerich kézjegye nem más, mint az emberek minél nagyobb számban való kivégzése. Filmjeiben hol a sci-fi köpönyegébe burkolózva, hol a történelmet felhasználva rendezi meg tömegek halálát. 1996-ban a A függetlenség napja című világot megrengető űrhajók támadásával írta be magát a katasztrófa filmek könyvébe. A gigantikus produkciót pedig a Csillagkapu, a Godzilla, az I. e. 10 000, a 2012 és az 1942-es midway-i csatát bemutató Midway című film követte. Némi fellélegzést hozott az Anonymus Shakespeare-feldolgozás. Azonban úgy tűnik, hogy Roland Emmerich jobban teszi, ha a gigantikus rombolásnál marad, mert ahhoz ért. A lakosságot elnyelő katasztrófa-képsorok alkotója ő, ha másféle dolgok elmesélésébe is belefog, az már másféle katasztrófa.

A következő filmje, a Moonfall egy újabb sci-fi, amelyben milliók kiirtása következik majd be. Ezúttal a főellenség a bolygónk körül keringő Hold, vagyis még inkább valami lappangó sötét, egy ötven éve eltitkolt dolog, egy rejtélyes világvége ítélet. A film első előzetese szeptemberben került bemutatásra, azóta már tudjuk a film premier dátumát is:

2022. február 4-én fog Roland Emmerich filmje becsapódni a mozikba.

A Hold sötét oldala annak idején a Pink Floyd-ot is megihlette, akik ezt a The Dark Side of the Moon című albumon rögzítették. Roland Emmerich biztosan egészen más ihletettséggel, de szintén az égitest számunkra láthatatlan oldalával foglalkozik. A film pusztító-Hold elmélete amolyan ködös összeesküvés elméletként tűnik fel a film előzetesében, amelyben Neil Armstrong holdbéli felvételét idézi meg és a titokzatos két perces csendet. Ebben a két percben látta meg a rendező a Moonfall történetének lehetőségét, amely miatt a pusztulás végigsöpör a világunkon.

A Moonfall című filmben Halle Berry, Patrick Wilson, Michael Peña, John Bradley, Charlie Plummer, Donald Sutherland, Eme Ikwuakor, Kelly Yu, Carolina Bartczak, Maxim Roy, Stephen Bogaert és Azriel Dalman szerepel majd. A forgatás eredetileg 2020 márciusában kezdődött volna el, de több mint fél év csúszással tudtak csak nekikezdeni. Most már a premier dátumot is tudjuk, vagyis február 4-étől már biztosan megtekinthető lesz Roland Emmerich legújabb katasztrófafilmje.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com