Hírek

Fegyveres támadásra készítik fel a Paramount Pictures munkatársait

A filmvállalat dolgozóit egy esetleges ámokfutásra készítették fel, a vörös szőnyegen és egy moziban gyakorlatoztak.

Fegyveres támadást szimuláltak a Paramount Pictures munkatársainak egy mozipremier körülményei között. A Los Angeles-i katasztrófavédelem által szervezett programsorozat célja, hogy a különböző vállalatok felkészülten fogadjanak egy esetleges lövöldözést. A tréninget az orlandói night clubban történt lövöldözés évfordulóján tartották, ahol két éve 49 embert ölt meg egy támadó, több százan pedig megsérültek.

A katasztrófavédelem mindezidáig már 3500 embernek tanította meg, hogyan élhet túl legbiztosabban egy támadást. Az utóbbi években annyira elszaporodtak a lövöldözések az Egyesült Államokban, hogy több biztonsági intézkedést is bevezettek, ez az akció is ennek a része.

A Deadline újságírója azt írja, 2014-ben Brad Pitt közelében állt a vörös szőnyegen a Demóna premierjén, amikor valami eltalálta a színész arcát. Pitt azt hitte, egy rajongó dobta meg, de kiderült, hogy egy ukrán provokátor volt a tettes.

A Disney azóta megszigorította a biztonsági intézkedéseket a premiereken, „láthatatlan védővonalakat” húznak a sztárok elé.

A Los Angeles-i katasztrófavédelem azt mondta, nem akarnak pánikot kelteni, de azt sem akarják, hogy teljesen felkészületlenül érjék az embereket a lehetséges incidensek. A mostani tréninget egyébként egy hónappal annak a lövöldözésnek az évfordulója előtt tartották, amelynek során tucatnyi embert ölt meg egy fegyveres A sötét lovag éjféli vetítésén 2012-ben.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..