Hírek

Az Örökség rendezője az elmúlt évek egyik leghosszabb horrorjával készül

Bár van vetélytársa, ekkora játékidő akkor is ritka egy horrorfilmnek. A Fehér éjszakák (Midsommar) mindenképpen különleges alkotásnak készül.

Egyedül a Sóhajok 2018-as feldolgozása veheti fel a versenyt Ari Aster új filmjével hossz tekintetében. Luca Guadagnino remake-je 153 perc hosszúságával tényleg kiemelkedő, de az Örökség rendezőjének második filmje is bőven a ritkaság kategóriába esik.

A Fehér éjszakák című horror 140 perces lesz,

ami csupán 13 perccel hosszabb, mint a rendező előző filmje. A horrort készítő stúdió, az A24 az Indiewire-nek jelentette be a játékidőt. A történet egy párról szól majd, akik Svédországba utaznak nyaralásra, egy olyan helyszínre, ahol nem igazán megy le a Nap. A korábbi horroresztétikákkal dacolva Ari Aster egy kifejezetten világos, fényes látványvilágú filmet készít – minek van szüksége a horror műfajának, ha nem az ilyen újításokra?!

Aster azt nyilatkozta a Fandangónak, hogy az Örökség mellett – ami a legmélyén egy családi dráma volt – a Fehér éjszakák esetében egy párkapcsolati drámának lehetünk szemtanúi. Persze horrorkörítésekkel, bár Aster inkább felnőtt tündérmeseként hivatkozik alkotására.

A Fehér éjszakák című filmet június 25-én tűzi műsorra az ADS Service a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com