Hírek

Az Örökség rendezője az elmúlt évek egyik leghosszabb horrorjával készül

Bár van vetélytársa, ekkora játékidő akkor is ritka egy horrorfilmnek. A Fehér éjszakák (Midsommar) mindenképpen különleges alkotásnak készül.

Egyedül a Sóhajok 2018-as feldolgozása veheti fel a versenyt Ari Aster új filmjével hossz tekintetében. Luca Guadagnino remake-je 153 perc hosszúságával tényleg kiemelkedő, de az Örökség rendezőjének második filmje is bőven a ritkaság kategóriába esik.

A Fehér éjszakák című horror 140 perces lesz,

ami csupán 13 perccel hosszabb, mint a rendező előző filmje. A horrort készítő stúdió, az A24 az Indiewire-nek jelentette be a játékidőt. A történet egy párról szól majd, akik Svédországba utaznak nyaralásra, egy olyan helyszínre, ahol nem igazán megy le a Nap. A korábbi horroresztétikákkal dacolva Ari Aster egy kifejezetten világos, fényes látványvilágú filmet készít – minek van szüksége a horror műfajának, ha nem az ilyen újításokra?!

Aster azt nyilatkozta a Fandangónak, hogy az Örökség mellett – ami a legmélyén egy családi dráma volt – a Fehér éjszakák esetében egy párkapcsolati drámának lehetünk szemtanúi. Persze horrorkörítésekkel, bár Aster inkább felnőtt tündérmeseként hivatkozik alkotására.

A Fehér éjszakák című filmet június 25-én tűzi műsorra az ADS Service a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya