Hírek

Fehér isten: 40,000 néző

Fehér Isten (Mundruczó Kornél filmje)

Fehér Isten (Mundruczó Kornél filmje)Mundruczó Kornél filmje elnyerte a strasbourgi filmfesztivál fődíját, és itthon átlépte a 40.000-es nézőszámot.

Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Fehér Isten, a sikeres cannes-i világpremiert követően továbbra is népszerű mind a közönség, mind a nemzetközi filmfesztiválok körében. A film a múlt héten a hazai mozikban elérte a 40.000-es nézőszámot, ezzel az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar szerzői filmje lett. Ezzel egyidőben Strasbourgban a Fehér Isten elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Polip-díjat az Európai Fantasztikus Filmek Fesztiválján, valamint – útban az Oscar-kampány felé – felkerült az Európai Filmakadémia válogatáslistájára, amelyről a következő hetekben az akadémia tagsága kiválasztja az Európai Filmdíjak jelöltjeit.

Mundruczó Kornél filmjét a májusi premier óta számos rangos fesztiválon sikeresen vetítették világszerte, többek között Aucklandben, Melbourne-ben, Szarajevóban, Jerevánban, valamint a svájci Neuchatel, a finn Espoo filmfesztiváljain, a fesztiválkörút folytatódik Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Izraelben, Dél-Koreában és Görögországban. Hamarosan az első nemzetközi mozipremierekre is sor kerül: a német, francia, brit és román mozikban már ősszel látható lesz a Fehér Isten.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, több mint 200 kutya részvételével forgatott mozifilm egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan utópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik. A Fehér Isten a filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje, magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória. A forgatókönyvet Mundruczó Wéber Katával és állandó alkotótársával, Petrányi Viktóriával írta. A filmet sok izgalmas fiatal alkotó jegyzi: operatőre Rév Marcell, vágója Jancsó Dávid, zeneszerzője a magyar származású Izraelben élő Asher Goldschmidt, látványtervezője Ágh Márton. A főszerepben Psotta Zsófia 12 éves amatőrszínész, a további szerepekben Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László láthatóak.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!