Hírek

Fekete bőrű a következő Superman

A Warner Bros. azt szeretné, ha a következő Superman fekete bőrű lenne, és szintén fekete rendezőnek adná a filmet. A film pedig újra Superman eredettörténete lesz.

A DC és a Warner Bros. következő Superman filmje különálló alkotás lesz az eddigi DC univerzumtól, és a Warner stúdió nagy újítást tervez: úgy döntöttek, ez a Superman fekete bőrű főszereplő lesz. Azt is szeretnék, ha a rendező is fekete lenne – írja a Collider.

Nevek azonban még nem merültek fel, csak a stúdió szándéka ismert.

A film producere J.J. Abrams lesz – és a rendezőre vonatkozó döntés természetesen egyúttal azt is jelenti, hogy

egészen biztosan nem Abrams rendezi a filmet.

A forgatókönyvíró pedig Ta-Nehisi Coates. A forgatókönyvnek a jelen állás szerint decemberre kell elkészülnie – tehát a projektnek még nagyon korai szakaszában tartunk.

Ami a rendezőket illeti, a hír forrása, a THR több lehetséges nevet is felsorolt: Steven Caple Jr. (aki a Creed II-t rendezte), J.D. Dillard (Sleight), Regina King (One Night in Miami), Shaka King (Judas and the Black Messiah), vagy akár befutottabbnak számító nevek: Ryan Coogler vagy Barry Jenkins.

A döntés még tovább távolítja a DC és a Warner jövőbeli produkcióit a Zack Snyder által elindított, nem igazán sikeres 2010-es évekbeli próbálkozástól. A The Flash film bemutatja majd a multiverzum koncepcióját, ami magyarázhatóvá teszi az események, világok, karakterek közötti eltéréseket, így a stúdió bármerre mozoghat.

Az viszont figyelemre méltó, hogy Coates

ismét egy eredettörténetet akar elmesélni,

ami legalább a harmadik rebootot jelenti a mozivásznakon – azaz ismét látjuk majd a Krypton felrobbanását, Kal-El érkezését és felcseperedését, „az eredeti képregényekhez hasonlóan”.

Mindez még egy nagyon korai fázisban lévő projekt, tehát bármi változhat. Viszont ha valóban fekete bőrű karakter lesz az új Superman, akkor az erre egyébként is hajlamos Coates forgatókönyvével és egy fekete bőrű rendezővel akár arra is számíthatunk, hogy ez a Superman meghaladja az eddigi mozis verziókat a társadalmi kommentár, az érzékeny témákra való reflexió terén – akár olyan mélységű alkotás is válhatna belőle, mint amilyen a nagyszerű Watchmen sorozat volt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.