Hírek

Fekete bőrű színésznő játssza Hermionét az új Harry Potter-darabban

Emma Watson Hermione Grangerként

noma_dumezweniFekete bőrű színésznő, Noma Dumezweni játssza a felnőtt Hermione Grangert J. K. Rowling Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes színpadi művében. A három főszereplőt alakító színészek nevét hétfőn hozták nyilvánosságra.

A dél-afrikai születésű Noma Dumezweninek a Harryt játszó Jamie Parker és a Ron Weasley-t megformáló Paul Thornley lesz a partnere a jövő nyáron debütáló előadásokban.

Dumezweni 2005-ben nyerte el a legjobb mellékszereplőnek járó Olivier-díjat az A Raisin in the Sun (A napfény nem eladó) című darabban nyújtott alakításáért. A színésznő Chiwetel Ejiofor és Audrey Tautou oldalán játszott a 2002-es Gyönyörű mocsokságok című filmben.

Parker jelenleg a West Enden futó Guys and Dolls (Macsók és macák) című darabban látható és a színházi közönség Alan Bennett The History Boys (Osztályon felül) című művéből, valamint annak 2006-os mozis feldolgozásából is ismerheti.

A Weasley-t alakító Thornley legutóbb Simon Pegg Man Up című romantikus komédiájában tűnt fel és az ITV csatorna Life Begins című sorozatában is játszott Caroline Quentin oldalán.

„Nagyon izgatott vagyok a Harry Potter és az elátkozott gyermek szereplőinek kiválasztása miatt. Alig várom, hogy láthassam, ahogy Jamie, Noma és Paul jövő nyáron életre keltik a színpadon a felnőtt Harry-t, Hermionét és Ront” – idézte J. K. Rowlingot a BBC News.

Az írótól sokan kérdezték meg a Twitter mikrobogon, mit szól, hogy fekete bőrű színésznő alakítja a varázslólányt. Rowling ezt válaszolta: „Ami biztos: Hermionénak barna a szeme, göndör a haja és igen okos. A bőre színéről egy szó se esett. Rowling szereti a fekete Hermionét.”

A darab 19 évvel azután játszódik, hogy a varázslótanonc utolsó, mindent eldöntő küzdelmét vívta a gonosz Voldemort nagyúrral. A szinopszis szerint Harry a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, legkisebb fia, Albus Severus pedig „a nem kívánt családi örökség súlyát” kénytelen cipelni.

Rowling egy szeptember végi Twitter-üzenetében árulta el, hogy a darab két részből fog állni.

A premiert július 30-án tartják a londoni Palace Theatre-ben. Az előadás rendezője John Tiffany, a színdarabot Rowling vadonatúj története alapján Jack Thorne és Tiffany írta.

A további szereplők névsorát később hozzák nyilvánosságra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com