Hírek

Fekete énekesnő lesz Ariel

Egyre szebben kezd összeállni a Disney élőszereplős A kis hableányának a stábja. Ezúttal magát Arielt találták meg a készítők Halle Bailey énekesnő-színésznő személyében – írja a Variety.

Nincs egy hete sem, hogy megjelentek a hírek Melissa McCarthy lehetséges csatlakozásáról a stábhoz, aki Ursulát alakíthatja majd a mese új változatához, máris újabb információk érkeztek. A kis hableány főszerepére, azaz Ariel megformálására Halle Bailey R&B énekesnőt kérték fel. Korábban a szerepre még Chloë Moretz volt a legesélyesebb, de ő megvált a projekttől később. Így az ismét megüresedő pozícióra került a Chloe X Halle énekes testvérduó egyik tagja. Bailey egyébként közel sem idegen a mozgóképes közegben, hiszen több produkcióban láthattuk már őt a képernyőn is.

Legfrissebben a Grown-ish című amerikai sitcomban tűnt fel, korábban pedig a Last Holiday és a Let It Shine című alkotásokban szerepelt. Ezek ellenére természetesen hatalmas ugrás lesz a Disney produkciójának legfontosabb karakterét eljátszania.

A kis hableányt Rob Marshall rendezi majd, aki állítólag hónapok óta kereste a megfelelő színésznőt a szerepre. „Teljesen egyértelmű volt, hogy Halle-ben megvan az a különlegesen ritka kombinációja a léleknek, a szívnek, a fiatalságnak és az ártatlanságnak, ami kell a szerephez. Ráadásul hihetetlen hangja is van” – fogalmazott Marshall.

Bailey Jacob Tremblay és Awkwafina mellett a harmadik biztos név a filmben. A forgatókönyvön David Magee és Jane Goldman dolgozik.

Ahogy azt eddig is tette a Disney, ezúttal is megmaradnak a jól ismert dalok, de hogy legalább az újdonság látszatát fenntartsák, érkezik 1-2 teljesen friss dalbetét is.

Azt továbbra sem tudni, hogy mikor is érkezik a mozikba a kész alkotás, de addig sem maradunk élőszereplős/CGI Disney-mozi nélkül, hiszen már csak pár hét, és itt Az oroszlánkirály.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya