Hírek

Fekete férfi alakíthatja Hamupipőke tündérkeresztanyját

A frissen Emmy-díjjal jutalmazott Billy Porter is szerepel a Sony musicalként újraálmodott Hamupipőkéjében.

Camilla Cabello popénekesnő lesz majd a Sony Hamupipőkéjének főszereplője, és a casting tovább folyik a fontos mellékalakok megtalálása érdekében. A Jégvarázsban Elzát megszólaltató és a Let It Go című dalt sikerre vivő Idina Menzel játszhatja a gonosz mostohát. Ennél azonban sokkal vakmerőbb választás a nyíltan homoszexuális Billy Porter a jóságos tündérkeresztanya szerepére.

Porter a Póz című – már harmadik évadjára készülő – sorozatban nyújtott emlékezeteset.

Ha sikerül megkötniük a szerződést, akkor egy szélesebb publikum ismerheti meg a nevét, ám arról még nem esett szó, ez a „tündérkeresztanya” szerep mennyire lesz átfazonírozva a színész számára. Ugyanis az, hogy egy női szerepet férfi játszik el, könnyen a visszájára sülhet el. Nőt játszik el férfiként, vagy férfivá alakítják a női szerepet – ezeket többnyire heves ellenérzésekkel szokták fogadni az egyenjogúságért és reprezentációért küzdők, de mivel Porter meleg, ezért már teljesen más a szituáció.

A Hamupipőke legutóbbi mozifilmes feldolgozása 2015-ben volt, ahol is Kenneth Branagh ismételte el a tündérmesét a Disney égisze alatt. A rivális Sony kifejezetten musicalként gondolta elmesélni a szegény árva lány és üvegcipője történetét. A rendezési és írási feladatokat a Szűzőrség című vígjáték író-rendezője, Kay Cannon vállalta magára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com