Hírek

Fekete férfi alakíthatja Hamupipőke tündérkeresztanyját

A frissen Emmy-díjjal jutalmazott Billy Porter is szerepel a Sony musicalként újraálmodott Hamupipőkéjében.

Camilla Cabello popénekesnő lesz majd a Sony Hamupipőkéjének főszereplője, és a casting tovább folyik a fontos mellékalakok megtalálása érdekében. A Jégvarázsban Elzát megszólaltató és a Let It Go című dalt sikerre vivő Idina Menzel játszhatja a gonosz mostohát. Ennél azonban sokkal vakmerőbb választás a nyíltan homoszexuális Billy Porter a jóságos tündérkeresztanya szerepére.

Porter a Póz című – már harmadik évadjára készülő – sorozatban nyújtott emlékezeteset.

Ha sikerül megkötniük a szerződést, akkor egy szélesebb publikum ismerheti meg a nevét, ám arról még nem esett szó, ez a „tündérkeresztanya” szerep mennyire lesz átfazonírozva a színész számára. Ugyanis az, hogy egy női szerepet férfi játszik el, könnyen a visszájára sülhet el. Nőt játszik el férfiként, vagy férfivá alakítják a női szerepet – ezeket többnyire heves ellenérzésekkel szokták fogadni az egyenjogúságért és reprezentációért küzdők, de mivel Porter meleg, ezért már teljesen más a szituáció.

A Hamupipőke legutóbbi mozifilmes feldolgozása 2015-ben volt, ahol is Kenneth Branagh ismételte el a tündérmesét a Disney égisze alatt. A rivális Sony kifejezetten musicalként gondolta elmesélni a szegény árva lány és üvegcipője történetét. A rendezési és írási feladatokat a Szűzőrség című vígjáték író-rendezője, Kay Cannon vállalta magára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..