Hírek

Megtudjuk, mi volt Budapesten? – Fekete Özvegy előzetes

Scarlett Johansson szuperhőskaraktere is saját filmet kap jövőre. A Fekete Özvegy végre feltárhatja a rejtélyesen épített karakter igazi múltját.

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) orosz gyökereihez talál vissza a Fekete Özvegy című filmben, mely a legközelebbi Marvel-fejezet lesz. A stúdió kisebb szünetet tart, miután a Bosszúállók: Végjátékkal lezártak egy korszakot, a Pókember: Idegenbennel pedig egyfajta epilógust gyártottak hozzá. A Fekete Özvegy az új, negyedik fázis első opusza lesz, és egy jól ismert figurát helyez a középpontba.

A film relevanciája elég kétséges. Sokan keseregtek már egy Fekete Özvegy mozifilmért, és furcsa, hogy a Marvel ennyit váratta őket – SPOILER! –, konkrétan a figura halála után kapjuk meg az előzményfilmet.

A történetben Natasha régi kollégáival és barátaival szövetkezik újra, hogy visszatérjen egy lezáratlan ügyhöz. Így csapódik mellé a szintén orosz karaktereket alakító Rachel Weisz, Florence Pugh és David Harbour is – utóbbi egyértelműen komikus szerepet tölt be nagy szakállával és jellegzetesen vörös és csillagos jelmezével.

Cate Shortland ül a rendezői székben, aki korábban szerzői függetlenfilmes volt.

A Lore és a Berlin Syndrome című filmek köthetők a nevéhez – a blockbuster ismeretlen terep számára. Azonban nem lóg ki kollégáitól: Patty Jenkins (Wonder Woman) és Anna Boden (Marvel Kapitány) is az indie-világból dobott a 200 milliós filmek világába – nem is beszélve jó pár férfirendezőről is (James Gunn, Taika Waititi, Peyton Reed stb.).

Shortland első pillantásra az Amerika Kapitány: A tél katonája stílusát kívánta visszaemelni a Marvel-filmek világába. A nagy, látványos zúzások mellett szűkösebb helyszíneken játszódó ökölharcokat látunk a Bourne-filmek mintájára. Ehhez pedig részben asszisztál a Budapest is, különösen a 8. kerület, ahol többször is megfordulnak szereplőink.

A Fekete Özvegy április 30-án kerül a magyar mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya