Hírek

Fekete Párduc sorozatot rendelt a Disney+

A sorozat Wakandában játszódik, a rendezője Ryan Coogler.

Ryan Coogler, a Fekete Párduc c. film rendezője ötéves tévés szerződést írt alá a Disneyvel – írja a The Wrap. Az öt év alatt elkészítendő projektek között van egy sorozat is a Disney+ számára, amely a Marvel univerzum egyik központi helyén, a Fekete Párduc országában, Wakanda királyságában játszódik.

A sorozatról egyelőre nem közöltek részleteket: sem a sztoriról, sem a további alkotókról és szereplőkről. Ez lesz viszont a Disney+ immár tizenkettedik Marvel-témájú sorozata, amely készülőben van; az első, a WandaVízió a múlt hónapban jelent meg, majd márciusban és májusban érkezik a Sólyom és a Tél Katonája és a Loki.

Coogler eközben már írja a Fekete Párduc II. forgatókönyvét (a film 2022-ben érkezik). Chadwick Boseman halálát követően a stúdió úgy nyilatkozott, hogy nem szerződtetnek új színészt a szerepre, inkább más karakterekkel foglalkozik majd a film. Az első Fekete Párduc film több mint egymilliárd dollárt termelt a mozikban világszerte.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com