Hírek

Feketeszakállt alakítja Taika Waititi egy kalózos HBO sorozatban

taika waititi

A világ egyik leghíresebb és legkegyetlenebb kalózának áll Taika Waititi az HBO égisze alatt – írja a Collider.

Nem elég, hogy az Oscar-díjas Taika Waititi executive producere, valamint pilot rendezője is lesz az érkező Our Flag Means Death című HBO Max sorozatnak, de most jött a hír, hogy az új-zélandi zseni szerepel is az alkotásban.

Waititi ráadásul nem mást, mint a hírhedt Feketeszakállt formálja majd meg az igaz történetet feldolgozó sorozatban.

Az 1700-as évek elején járunk Barbadoson, ahol egy gazdag angol család fia, Stede Bonnet egy szép napon beleun az addigi életébe. Míg egyesek frizurát váltanak vagy viszonyba keverednek, addig ő egy egészen más utat választ: Bonnet 1717 nyarán elhatározza, hogy kalóznak áll. Noha az újonnan felvett hivatás egy évig sem tart, a férfi rövid pályafutása során keresztezi az útját a hírhedt Edward Teachnek, azaz Feketeszakállnak. A két férfi ráadásul jóba is lesz, Bonnet egy komolyabb sérülése után átengedi flottájának vezetését a kalóznak.

A történet tehát valóban képernyőre kívánkozik, az HBO pedig megint csak nem maradt a kispályán. Waititi a sorozat pilot epizódját rendezi majd, de lehetséges, hogy később ismét átül a kamera másik oldalára. Mellette a főszerepben Rhys Darby-t láthatjuk, míg a hivatalos alkotói csapat másik három névvel is büszkélkedhet. David Jenkins, Garrett Basch és Dan Halsted is dolgoznak majd az Our Flag Means Death című sorozaton.

Premierdátumról egyelőre nem tudni. Mivel az Oscar-díjas új-zélandi író-rendező-színész-producer naptára igen csak sűrű, így elképzelhető, hogy évek múlva kerül csak elénk a kalózos darab. De addig sem kell nélkülöznünk a különleges látásmóddal és humorral megáldott művészt.

Taika Waititi a közeljövőben szerepelni fog a Free Guy című Netflixes vígjátékban Ryan Reynolds oldalán, a James Gunn-féle Az Öngyilkos Osztagban, illetve megint hangját adja majd Korgnak az új Thor-filmben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés