Hírek

Félelem, reszketés és Anya Taylor-Joy Londonban – Utolsó éjszaka a Sohóban előzetes

Utolsó-éjszaka-a-Sohóban-Anya-Taylor-Joy-Matt-Smith

Itt van az Utolsó éjszaka a Sohóban pszichothriller előzetese. Edgar Wright rendező filmje Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben valódi rettegést ígér.

Két nappal a pár másodperces ízelítő után megérkezett Edgar Wright Utolsó éjszaka a Sohóban című filmjének előzetese. A film premierje október 22-re várható.

Az Utolsó éjszaka a Sohóban leginkább a pszichológiai thriller, vagy a horror zsánerébe illeszthető be. A cselekmény szerint egy fiatal lány, aki megőrül a divat világáért, rejtélyesen a hatvanas években találja magát. Ebben a korban „találkozik” példaképével, a káprázatos, de kezdő énekesnővel, Sandyvel. Az 1960-as évek Londonja viszont nem az, aminek elsőre tűnik, tér és idő pedig szétesni látszik.

Az előzetes először a különös időutazást meséli el, de hamar felvilágosít bennünket, hogy az Utolsó éjszaka a Sohóban bizony egy kőkemény horror.

Az Alice csodaországban történetbe korán bekapcsolódnak a természetfeletti erők és az előzetes egyetlen mondata is erre kérdez rá: „hiszel a szellemekben?”

A filmet a Scott Pilgrim a világ ellen és a Nyomd, Bébi, nyomd! rendezője készítette saját ötletéből. A filmet olyan klasszikusok ihlették, mint Roman Polanski Iszonyat, vagy Nicholas Roeg Ne nézz vissza! című horror-thrillerjei. A forgatókönyvet Wright és Krysty Wilson-Cairns írták. A film főszereplője Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie és Matt Smith. A melléjszerepekben feltűnik Rita Tushingham, Terence Stamp és Diana Rigg is, akinek ez az utolsó filmszerepe.

A film forgatása még 2019 májusában kezdődött, és eredetileg 2020 szeptemberében akarták bemutatni. A járvány miatt kétszer is tolni kellett a premiert, de ez az alkotóknak kapóra jött, ugyanis tavaly nyáron további jeleneteket kellett forgatniuk a filmhez. Az Utolsó éjszaka a Sohóban végül október 22-én érkezik a mozikba.

Anya Taylor-Joy karrierje a 2015-ös A boszorkányban nyújtott bemutatkozó alakítása óta tavaly indult be igazán. Az Emma és Az új mutánsok szerepei mellett A vezércsel főszerepét is megkapta. Korábban M. Night Shyamalan Széttörve és Üveg című filmjeiben is szerepelt. Thomasin McKenzie az V. Henrikben és a Jojo Nyusziban szerepelt. Matt Smith volt a BBC nagymúltú sorozatának, a Ki vagy, Doki? tizenegyedik címszereplője. A színész a készülő House of the Dragon című Trónok harca előzménysorozatban is szerepelni fog.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.