Hírek

Felfoghatatlanul sokan nézték meg a Bird Boxot a Netflixen

Egy hét alatt a netflixezők harmada választotta a Sandra Bullock főszereplésével készült sci-fi horrort – ezzel pedig a Bird Box nézettségi rekordot döntött. De mit jelentenek ezek az adatok valójában?

A Netflix egyre biztosabb kézzel nyúl a filmekhez: idén olyan presztízsfilmeket mutatott be, mint a Roma vagy a The Ballad of Buster Scruggs, az évet záró a sci-fi horrorral, a Bird Boxszal (Madarak a dobozban) pedig nézettségi rekordot döntött. Bár a tartalomszolgáltató ritkán fedi fel a nézettségi adatait, most kivételt tettek, az eredmény pedig elképesztő.

A bejelentés szerint a Susanne Bier-rendezte Bird Boxot egy hét alatt 45 millióan nézték meg. A Netflixnek 137 millió előfizetője van, ami azt jelenti, hogy minden harmadik tag kíváncsi volt a bekötött szemű Sandra Bullockra – írja a Cinemablend.

Az eredmény annak tükrében érthető, hogy a film pozitív kritikákat kapott, Sandra Bullock közkedvelt színésznő, a Bird Box pedig hasonló koncepcióval dolgozik, mint a szintén kiemelkedően sikeres Hang nélkül. Azaz a közönség szemmel láthatóan vágyik a hasonlóan rémisztő, high-concept történetekre.

Fontos azonban, hogy míg a mozifilmeknél az első hét nézettségi adataiból könnyen lehet valószínűsíteni, hogy mennyire sikeres a darab, a Netflix titokban tartott adatai miatt csak következtetni lehet erre. A nagy sikereket azonban mindig nyilvánosságra hozza a szolgáltató, így ezek tükrében valószínűsíthető, hogy a többi tartalmuk ennél szerényebb eredményeket ér el. Azt viszont még így sem lehet tudni, hogy például ez a 45 millió ember végig is nézte a Bird Boxot, vagy csak belepillantott – így az eredmény még nehezebben összevethető egy mozifilmmel. Az azonban egyértelmű, hogy rengeteg embert érdekelt a film.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com