Hírek

Lenyűgöző színészgárdával érkezik Felicity Jones harcos genederfilmje

Az On the Basis of Sex stábjához Justin Theroux, Kathy Bates és Sam Waterston is csatlakozott.

Már korábban bejelentették, hogy a Ruth Bader Ginsburg ügyvédnőről szóló életrajzi filmben Felicity Jones mellett Armie Hammer játssza Ginsburg férjét, Martyt. A házaspár arról híres, hogy közösen vitte a legfelsőbb bíróság elé az első genederszempontú ügyet.

Szintén az On the Basis of Sex stábját erősíti Jack Reynor, Stephen Root és Cailee Spaeny is.

A filmet Mimi Leder rendezi Ginsburg unokaöccse, Daniel Stiepleman forgatókönyvéből. A forgatás Montrealban kezdődik, a film jövőre, Ginsburg győzelmének 25. évfordulóján kerül moziba – írja a Variety.

Theroux, Bates és Waterston

„Ruth Bader Ginsburg története több szinten rímel a saját életemre is – az inspiráló házasságtól a nehéz női érvényesülésen át a saját hang erejének felfedezéséig, amellyel nemtő, rassztól, származástól vagy vallási meggyőződéstől függetlenül segítette a rászorulókat. Ezekben a zavaros időkben nagy szükség van a hasonló, humánus történetekre, amelyek emlékeztetnek rá, hogy a szeretet és megértés útját kövessük” – mondta a rendező.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com