Hírek

Lenyűgöző színészgárdával érkezik Felicity Jones harcos genederfilmje

Az On the Basis of Sex stábjához Justin Theroux, Kathy Bates és Sam Waterston is csatlakozott.

Már korábban bejelentették, hogy a Ruth Bader Ginsburg ügyvédnőről szóló életrajzi filmben Felicity Jones mellett Armie Hammer játssza Ginsburg férjét, Martyt. A házaspár arról híres, hogy közösen vitte a legfelsőbb bíróság elé az első genederszempontú ügyet.

Szintén az On the Basis of Sex stábját erősíti Jack Reynor, Stephen Root és Cailee Spaeny is.

A filmet Mimi Leder rendezi Ginsburg unokaöccse, Daniel Stiepleman forgatókönyvéből. A forgatás Montrealban kezdődik, a film jövőre, Ginsburg győzelmének 25. évfordulóján kerül moziba – írja a Variety.

Theroux, Bates és Waterston

„Ruth Bader Ginsburg története több szinten rímel a saját életemre is – az inspiráló házasságtól a nehéz női érvényesülésen át a saját hang erejének felfedezéséig, amellyel nemtő, rassztól, származástól vagy vallási meggyőződéstől függetlenül segítette a rászorulókat. Ezekben a zavaros időkben nagy szükség van a hasonló, humánus történetekre, amelyek emlékeztetnek rá, hogy a szeretet és megértés útját kövessük” – mondta a rendező.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya