Hírek

Feliratos előzetes érkezett a Némasághoz

Az Oscar-díjas Martin Scorsese több mint két évtizede készült Némaság megfilmesítésére. A nagy ívű filmeposz alapjául a többször irodalmi Nobel-díjra jelölt japán író, Shusaku Endo Némaság című regénye szolgált, amelyről 1971-ben már Japánban is forgattak filmet. A főbb szerepekben a drámai alakítást nyújtó Andrew Garfield, Adam Driver és Liam Neeson láthatóak – íme a feliratos előzetes.

A Némaság operatőrét, Rodrigo Prietót, aki már a nagysikerű Wall Street farkasa című filmen is együtt dolgozott a neves rendezővel, a legjobb fényképezés kategóriában jelölték Oscar-díjra.

„Az ötletek jönnek-mennek, de ahogy öregszünk, a bennünk felmerülő kérdések még több kérdést vetnek  fel. Ez az, ami igazán foglalkoztat. A filmkészítés, a barátaim és a családom a legfontosabbak az életemben, de ennél sokkal többről szól a létezésünk. Sokkal-sokkal többről. Ami igazán érdekel, az az elvilágiasodás kérdése. Ugyan miért taszítanánk el magunktól azt, amitől gazdagabbá válhatna az életünk? Ez számomra ezeknek a lelki, természetfölötti folyamatoknak egyfajta megbecsülése, illetve keresése. A Némaságban is ez vonzott. A megszállottjává váltam, meg kellett csinálnom. Ez egy erőteljes, csodálatos igaz történet – részben thriller is – , ami az előbb említett kérdésekkel foglalkozik.” – nyilatkozta Martin Scorsese új filmjéről.

https://www.youtube.com/watch?v=Wk2mLSlRLU4&feature=youtu.be

 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com