Hírek

Ilyen romantikus filmet még biztos nem láttál – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre előzetes

Felkészülés-meghatározatlan-ideig-tartó-együttlétre

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre első előzeteséből kiderül, hogy nincs is olyan erős határ valóság és képzelet között.

Horvát Lili második mozifilmjével alaposan összezavar bennünket. Ilyen romantikus filmet még garantáltan nem láttál. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre képsoraiban valóság és képzelet csúszik egymásba egy szerelmes nő fejében.

A film cselekménye szerint Márta, egy középkorú idegsebész szerelmes lesz. Amerikai orvosi karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy együtt lehessen a szeretett férfival. Azonban Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti oldalán, a férfi nem jön el. A hősnő a keresésére indul, de az igazi hideg zuhany csak akkor éri, mikor megtalálja őt. A férfi azt állítja, most látja Mártát először.

A film felteszi a kérdést: mennyire építjük mi magunk a szerelmi történeteket? A rendező elmondta, hogy „a film a szerelmet az őrülettől elválasztó, nyugtalanítóan homályos határsávban játszódik.”

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre történései az egyik ember számára a vágyott, míg a másik számára a rideg valóság.

A film két főszereplője Stork Natasa és Bodó Viktor, de feltűnik még Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is. Az operatőr a rendező korábbi alkotótársa, Maly Róbert, aki az Oscar-díjas Mindenkin is dolgozott. Horvát Lili első filmje a Szerdai gyerek 2015-ben készült és a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjának fődíját és számos más külföldi díjat is megnyert.

Horvát Lili második nagyjátékfilmjének világpremierje a velencei filmfesztiválon lesz szeptember elején, utána pedig a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják. A hazai mozikban szeptember 24-én debütál.