Hírek

Felújítva kerül újra mozikba A mélység titka

James Cameron 1989-es sci-fi klasszikusa 4K-ban tér vissza az amerikai mozikba.

Egy éve decemberben James Cameron visszatért a 13 éves szünetéből és az Avatar: A víz útjával ismét megdöntött szinte minden bevételi rekordot. Ráadásul ezt ismét egy “óceánfilmmel” tette, amiből nem A víz útja és nem is a Titanic volt az első, hanem egy kevésbé ismert, 89-ben bemutatott sci-fi, A mélység titka. A film népszerűsége eltörpül Cameron olyan klasszikusai mellett, mint a Terminátor vagy A bolygó neve: Halál, de idén decemberben újra bemutatásra kerül, hogy megkaphassa a megérdemelt reflektorfényét.

James Cameron a Los Angeles-i Beyond Fest műfaji fesztiválon A mélység titka 2 óra és 51 perces speciális kiadásának vetítése utáni Q&A-jén vett részt, ahol Jim Hemphill moderátorral folytatott beszélgetése során megerősítette a tavaly bejelentett 4K restaurálás befejezését. „Minden mastering készen van, és azt hiszem hamarosan meg fog jelenni – néhány hónap, vagy valami hasonló” – nyilatkozta Cameron a közönség kérdésére válaszolva. „Rengeteg hozzáadott anyag van, ami egyszerre lesz elérhető streamingen is. De nem csak a régi HD transzferre akartam ránézni. Jól akartam csinálni.”

A 4K változathoz egy új előzetes is érkezett, amit maga Cameron is bepromózott egy twitteres videóban.

A mélység titkának egy exkluzív esemény jelleget szánnak, ugyanis az Egyesült Államokban összesen csak egyetlen nap – december 6-án – fogják vetíteni, ezenkívül pedig eddig sosem látott hozzáadott jelenetekkel élhetjük át a mélytengeri kalandot. Magyar bemutatóról nincs hír, de a felújított változat okán nagy eséllyel egy blu-ray-es újrakiadás is a levegőben van, így hozzánk is eljuthat Cameron kultikus műve.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com