Hírek

Feminista forradalom a gimiben – Moxie előzetes

Amy Poehler, a Saturday Night Live rangos egykori tagja újra rendezésbe fog a Netflix berkein belül. A március 3-án érkező Moxie című alkotása pedig a toxikus maszkulinitás, a bullying és szexuális zaklatás témáját járja körül – meglepően könnyed formában.

Egy visszahúzódó 16 éves gimnazista lánynak (Hadley Robinson) elege lesz abból, hogy a suli alfahímjei kéretlenül-kelletlenül elnyomják az ellenkező nemet, és viselkedésükkel egy nyomasztó légkört teremtenek. Édesanyjának (Amy Poehler) lázadó múltjából inspirálódva közösséget szervez, akik az iskolai hierarchiát megkerülve protestálnak a zaklatásokkal és szekálásokkal szemben.

A Borvidék után Poehler második rendezése Jennifer Mathieu azonos című regényét vette alapul,

az előzetes alapján pedig egy női közönséget megcélzó alkotással lesz dolgunk, amiben a patriarchátus örök elnyomó rendszerét igyekeznek megdönteni az iskolapadból. Látszólag Poehler öntudatra és az önmagukért való kiállásra szólít fel egy egész nemzedéket. Lesz itt minden: protestálás, female empowerment, de a szerelmi szál sem maradhat el – természetesen egy olyan fiúval, aki a lánybrigád oldalán áll.

A Moxie-ban megjelenik még Josephine Langford, aki a Miután-filmekkel lett világszerte ismert, különösen a tinik körében. A főgonosz (tehát a jóképű csapatkapitány) szerepében pedig Patrick Schwarzeneggert láthatjuk.

A film március 3-tól látható a Netflix kínálatában.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés