Hírek

Feminizmus? Azt már nem! – Mrs. America előzetes

cate blanchett

Megérkezett az első előzetes Cate Blanchett új sorozatához, a Mrs. America-hoz. A színésznő egy feminizmus ellenes szépségkirálynő bőrébe bújik a hetvenes években.

Áprilisban érkezik az FX televíziós csatorna Mrs. America című sorozata a Hulu platformjaira. A Mrs. America 9 epizódon keresztül követi Phyllis Schlafly ténykedését a női felszabadítás mozgalma ellen.

A megtörtént eseményeken alapuló sorozatban Blanchett a szépségkirálynőből lett konzervatív harcost alakítja.

A cselekmény ideje a hetvenes évekbe tehető, amikor a feminizmus második hulláma a szociális és munkajogokon túl a magánszféra jogait is szerette volna kivívni a nőknek.

„Éppen elértük a polgárjogokat, és itt volt egy újabb nagy változtatás az alkotmányban.” – idézi Cate Blanchettet a Deadline. „Ez hirtelen túl nagy lépés volt sok ember számára, hogy tolerálják ezt a mértékű változást. Az ironikus Phyllis és az »antik« félelmeiben az egyenlő jogoktól, hogy mindez megvalósult az alkotmánymódosítás nélkül is.” – mondta a kétszeres Oscar-díjas színésznő a sorozatról, amivel érthetővé válik milyen színészi kihívást látott a negatív hős szerepében.

A Mrs. America ötletgazdája Dahvi Waller, aki korábban a Született feleségek epizódokat is írt. A szériában Blanchett mellett szerepelni fog Sarah Paulson, Elizabeth Banks, Uzo Aduba, James Marsden és John Slattery is. A sorozat rendezői nagy valószínűséggel a Marvel kapitányt is jegyző Anna Boden és Ryan Fleck lesznek.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..