Hírek

Feminizmus fekete humorral – Roar előzetes

Roar-Nicole-Kidman

Az Apple TV+ Roar című sorozatának előzetesében megismerhetjük azt a nyolc nőt, akik az antológia sorozat epizódjainak főszereplőit alakítják.

Itt a Roar, azaz az Apple TV+ új feminista antológia sorozatának előzetese. A nyolc részes sorozat jókora fekete humorral beszél a nők problémáiról a mai társadalomban. Az abszurd sorozatot fokozza, hogy horror és fantasy elemek is jócskán akadnak benne – írja a Collider.

Az össze nem függő történetek egyike egy nő (Nicole Kidman) körül forog, aki fényképeket eszik. Ha ez nem lenne elég abszurd, egy másik történetben a főhősnőt a polcon tartja partnere, mint egy trófeát. Egy epizódban a főszereplőnő hangját egyszerűen nem hallják a férfiak, egy következőben pedig a halott nő szelleme nyomoz gyilkosa után. Ezek után már meg sem lepődünk azon a feleségen, aki elégedetlenségében visszaviszi férjét az áruházba.

A Roar epizódjai hol szókimondók a nők problémáit illetően, mint a párkapcsolati erőszak, vagy a tárgyiasítás, hol kissé ködösebb a fogalmazásmód.

Különös, de találó történetein túl a Roar a sztárokat felvonultató castingjában is erős. A második rész főszereplője az Oscar-, Emmy-, és Golden Globe-díj nyertes Nicole Kidman, aki egyre minőségibb sorozatokhoz adja a nevét (Hatalmas kis hazugságok, Tudhattad volna). A sorozatban szerepel még a GLOW sztárja Alison Brie, a Harriet főszereplője Cynthia Erivo, de a Hihetetlen színésznője, Merritt Wever is.

Az antológia sorozatot Carly Mensch és Liz Flahive adaptálták, akik a GLOW-al már bizonyítottak. A Roar alapjául szolgáló könyvet Cecelia Ahern írta. Az írónő executive producerként is részt vett a sorozat készültében, csakúgy, mint Kidman.

A Roar nyolc epizódjának premierje április 15-én lesz az Apple TV+-on.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com