Hírek

Féktelen sebesség és családi dráma a Ferrari előzetesében

Adam Driver a címszereplő Enzo Ferrarit alakítja ebben az életrajzi drámában, amit a krimifilmjeiről ismert Michael Mann készített.

A Ferrari című filmet a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be a napokban, ezért meg is érkezett a független alkotás első előzetese is. Ebben megpillanthatjuk Adam Drivert is, aki a neves olasz versenyautótervezőt kelti életre, az első kritikák alapján meggyőző akcentussal.

A színész számára nem újdonság egy nagynevű olasz megformálása, hiszen Ridley Scott A Gucci-ház című filmjében erre két évvel ezelőtt már sor került.

Most a Szemtől szemben és A bennfentes rendezője, Michael Mann kezei között alakíthat nagyot a sztár. Mellette Penélope Cruz, Shailene Woodley és Patrick Dempsey játszik a mellékszerepekben.

Az első röpke előzetes sötét tónusokat fest fel, amely családi tragédiát és a száguldás szerencsétlen kimeneteleit vezeti elő. A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál résztvevői többnyire pozitívan nyilatkoztak a filmről, a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalán 75% ajánlja az alkotást egyelőre – a szám a széleskörű bemutatókat követően nyilván változni fog.

Tudósítóink is részt vesznek a fesztiválon, amelynek cikkei – köztük a Ferrari film hamarosan érkező kritikája – az alábbi gyűjtésben tekinthetőek meg.

A Ferrari hazai bemutatója december 28-ra tehető.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com