Hírek

A fiatal Dumbledore-ról fog szólni a Legendás állatok és megfigyelésük folytatása

legendas_allatok_es_megfigyelesukJ. K. Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük New York-i világpremierjén elárulta, hogy elbűvölte őt a filmben sötét varázslót játszó Johnny Depp alakítása, és beszélt a következő részekről is.

A Legendás állatok és megfigyelésük Rowling Harry Potter-regényfolyama nyomán született. A brit írónő a fantáziafilm csütörtöki amerikai premierjén elmondta, hogy a sötét varázslót, Grindelwaldot játszó Depp „hihetetlen dolgokat” művelt szerepével, és a színészt a Legendás állatok tervezett folytatásaiban is látni fogják a nézők. Depp csak rövid időre jelenik meg a filmvásznon, ám a további epizódokban nagyobb szerephez jut majd.

David Yates, a film rendezője „rendkívüli tehetségként” méltatta a színészt, és hozzátette, hogy Depp nagy Potter-rajongó. „Rendkívül izgatott volt, hogy dolgozhatott ezen az anyagon” – mesélte a New York-i bemutatón.

A Legendás állatok és megfigyelésük 70 évvel az első Harry Potter-epizód előtt játszódik. A Potter-történetekből kiderül, hogy Grindelwald egykor jó barátja volt Albus Dumbledore-nak, aki később a Roxfort Varázslóiskola igazgatója lett. Közeli barátságuknak azonban vége szakadt, és hogy ez miként történt, az a Legendás állatok-sorozatból fog kiderülni.

Rowling azt is elmondta, hogy a folytatásokban megismerhetjük a fiatal Dumbledore-t, aki akkoriban élete meghatározó időszakát élte. Az írónő nem kommentálta a spekulációt, hogy a fiatal Dumbledore-t a folytatás melegként ábrázolná a Grindelwaldhoz fűződő kapcsolatában.

Az írónőt a film főhősét alakító Eddie Redmayne is elkísérte a premierre. A brit színész a tudós Newt Scamandert játssza, aki az Egyesült Államokban kutat legendás állatok után.

Rowling megemlítette, hogy eléggé letörve utazott az Egyesült Államokba az elnökválasztás eredménye miatt, ám a repülőút alatt a film folytatásának forgatókönyvén dolgozva sokkal jobb hangulatba került.

A Legendás állatok és megfigyelésük című filmet november 17-étől játsszák a magyar mozik.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com