Hírek

Fiatal magyar filmesek jutottak ki a nemzetközi zsűri elé

saatchi-and-saatchi_2_0Hat fiatal rendezőt jelölt a szakmai zsűri a nemzetközi New Directors’ Showcase programba hazánk képviselőjeként. A magyar filmesek showreeljét péntek este mutatta be a Saatchi & Saatchi az itthoni reklámszakma egyik legjelentősebb versenyének, a Hipnózisnak a díjátadóján.

A kiválasztott magyar rendezők ezt követően a nemzetközi zsűri, a Saatchi & Saatchi Creative Boardja elé kerülnek, ahonnan a világ legtehetségesebbnek ítélt fiatal filmesek a cannes-i reklámfesztiválon mutatkoznak majd be június végén. A hazánkban elsőként meghirdetett pályázat nagy lehetőség a fiatal rendezők számára, hiszen az elmúlt 25 évben olyan filmesek mutatkozhattak be a program részeként, mint Traktor, Michel Gondry vagy Gore Verbinski.

A Saatchi & Saatchi hálózat New Directors’ Showcase programjával támogatja a fiatal filmes szakembereket. Évről évre a Cannes Lions reklámfesztivál egyik csúcspontja az új rendezők munkáinak vetítése. A budapesti Saatchi & Saatchi felhívására mintegy 60 pályamű érkezett a hazai filmesek köréből, akik munkáit egy öttagú, szakemberekből álló zsűri szemlézte. A programra olyan alkotók jelentkezhettek, akik 2014. júniusa előtt nem készítettek reklámfilmet.

Az első Hungarian New Directors’ Showcase 2016-os zsűrijének tagjai voltak:

Ács Dániel – 444.hu

Stalter Judit – producer, Laokoon Film Group

Török Ferenc – filmrendező

Román Balázs – főszerkesztő, Kreatív

Tóth Andrea – kreatívigazgató, Saatchi Budapest

A zsűri kiválasztotta azokat a legtehetségesebbnek tartott fiatalokat, akiknek munkáit egyrészt a Saatchi & Saatchi Creative Board elé küldi – akik a cannes-i reklámfilm fesztivál New Directors’ Showcase reel-jét állítják össze –, másrészt bemutatkozási lehetőséget adott az ország legrangosabb kreatív versenye, a Hipnózis díjátadóján május 19-én, az A38 hajón.

A Hungarian New Directors’ Showcase bemutatta a következő fiatal rendezőket:

  • Horváth Réka

  • Kondacs András

  • Kőszegi Tamás

  • Szabó Áron

  • Nagy Zoltán

  • Nagy Lili

További információkért kísérd figyelemmel: facebook.com/SaatchiBudapest

A New Directors’ Showcase korábbi reeljei megtekinthetők: youtube.com/NDS

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com