Hírek

Film készül a Death Strandingből az A24-nél

death-stranding-norman-reedus

Minden idők egyik legelismertebb játékfejlesztője és rendezője, Hideo Kojima pár éve kijött sikercíméből, a Death Strandingből készítene élőszereplős adaptációt az amerikai indie filmek királyával, az A24-gyel.

Az utóbbi években jelentősen megszaporodtak a videojátékokon alapuló filmek Hollywoodban, de ez nem azt jelenti, hogy jók is lennének. Néhány sorozatos példától eltekintve (The Last of Us, Arcane) továbbra sem igazán készülnek minőségi adaptációk ezekből a hatalmas rajongótáborral rendelkező játékokból. Viszont a Sonic, a sündisznó és a Super Mario Bros.: A film sikerei mutatják, hogy a közönség az alacsony minőség ellenére is ki van éhezve ezekre az adaptációkra, így folytatódik a reménykedés, hogy nem fogják elrontani kedvenc játékaink feldolgozásait. Lehet, hogy megjelent a fény az alagút végén?

Ugyanis a Metal Gear Solid játékok szellemi atyja, Hideo Kojima bejelentette, hogy Death Stranding című túlélőjátékából filmes adaptációt készítene az A24 stúdióval.

„Az A24 tíz évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, a jelenléte egyedülálló a szakmán belül, nincs hozzájuk fogható stúdió. Magas minőségű és innovatív filmekkel látják el a világot. Engem nagyon megfogtak az alkotásaik, sőt az én műveimre is inspirálóan hatottak. A történetmesélés innovatív megközelítése közös bennük és a Kojima Productionsben, ami az utóbbi nyolc évben hasonló törekvésekkel működött. Most végre együtt készíthetjük el a Death Stranding-filmet. Nagyon sok videojátékos filmadaptáció létezik, de mi nem egyszerűen a játék direkt adaptációját szeretnénk tető alá hozni. Szándékaink szerint a közönségünk nemcsak a Death Stranding-rajongókból fog állni, hanem mindazokból, akik imádják a mozit. Egy olyan Death Stranding-univerzum létrehozásán dolgozunk, amilyet még soha nem látott senki, amelyet csak a film médiuma segítségével lehet megalkotni” – nyilatkozta Kojima.

A Death Stranding egy akció- és horrorelemekkel tarkított túlélőjáték, amiben a főszereplő futár karakternek, Sam Porter Bridges-nek (Norman Reedus) át kell utaznia egy kihalt pusztaságon, és újból össze kell kötnie Amerika elszigetelt városállamait, amelyeket egy titokzatos apokaliptikus esemény után itt maradt túlvilági lények tartanak rettegésben.

A bejelentésen kívül még semmilyen információ nincs a projektről,

de az biztos, hogy elképesztően ígéretes és vállalásnak ígérkezik Hideo Kojima játékfejlesztő cége, az idén 8 éves Kojima Productions és az A24 terve. Kojima nyugati mozi iránti töretlen rajongása, filmrendezői szeme, végtelen kreatívitása és impozáns munkatársai a játékain is megmutatkoznak. A Death Stranding alapból egy nagyon filmes megközelítésű játék, tele híres és elismert színészekkel, Kojima pedig más projektjeinél is nagy nevekkel szeret kollaborálni. Kedvenc színészeit teszi bele a játékaiba (Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux), Guillermo del Toróval és Jordan Peele-lel készít horrorjátékot és korábban is egy izgalmasabb rendezőt, Jordan Vogt-Roberts-et (Kong: Koponya-sziget, A nyár királyai) nézte ki a Metal Gear Solid filmadaptáció rendezésére is, amiből sajnos azóta se lett semmi. Kojima jelenleg a Death Stranding második részén és Jordan Peele-el közös horrorjátékukon, az OD-n dolgozik, amiben Sophia Lillis, Hunter Schafer és Udo Kier is felbukkan majd.

Kojima állítása szerint csak a projektet fogja felügyelni, a rendezésre mást fognak keresni (esetleg valamelyik korábbi munkatárs?), de az valószínűbb, hogy a játékban szereplő neves szereplőgárdából többeknek bérelt helyük lesz a filmadaptációban is. Az A24 és a Kojima Productions mellett pedig a Barbárt jegyző Hammerstone Studios is részt vesz a projektben.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com